Àngel Guiu assegura que el càrrec de regidor de Patum ha estat «molt enriquidor»

L'encara edil afirma que la incidència amb els fuets es va poder solucionar ràpidament amb una nova remesa de 300 | Guiu valora positivament l'experiència i considera que aquesta Patum ha estat "propera" i participativa

Aida Morales
08 de juny del 2015
Actualitzat a les 20:38h
Patum 2015
Patum 2015 | Adrià Costa

Patum 2015 Foto: Adrià Costa


El regidor de Patum, Àngel Guiu, ha valorat molt positivament la festa berguedana que tot just aquest dilluns a la matinada ha finalitzat amb els darrers Tirabols de l'última Patum completa. Una festa esperada per milers de berguedans que, enguany, ha tingut un aire especial, degut als quatre aniversaris dels 125 anys que se celebraven. 

Per a Guiu, aquesta Patum ha estat una de les més “properes” i participatives, ja que la celebració dels aniversaris de la Guita Xica, els Nans Nous, els Turcs i Cavallets i la música dels Plens ha fet que molta més gent es veiés implicada en la festa. Això, segons el regidor, és un dels mèrits que han aconseguit aquestes comparses, ja que l'aniversari hagués pogut celebrar-se de portes endins, i aquestes no ho van voler així. Per contra, la celebració ha sortit al carrer, amb salts històrics i inoblidables com el de la Guita Xica de dijous a Lluïment, quan va vestir una mantellina, o el del vespre amb mig miler de torxes. També el dels Nans Nous, que van voler combinar modernitat i antiguitat amb un salt a les fosques sota dos grans focus, i els Turcs i Cavallets, que van fer un salt memorable aquest diumenge a la plaça, i dissabte van ballar, per primera vegada, juntament amb els de la Patum Infantil.

“Han sigut actuacions molt maques”, ha destacat Guiu, que ha afegit que, a més, han permès viure la festa d'una altra manera, així com fer-la “més propera” i “lluïda”. Per a ell, tots aquests condiments han ajudat a finalitzar una Patum “fantàstica” que honora tots els membres de les comparses que hi han participat, i que perdurarà en la memòria de molta gent. 

Problemes amb els fuets

Durant els tres primers dies, les comparses de foc van veure com diversos fuets no petaven de la manera adequada. Per aquest motiu, de cara a divendres es va parlar amb la Pirotècnia Igual, l'encarregada de la seva elaboració perquè, de manera instantània, en pogués subministrar una altra remesa de 300 que no tinguessin una probabilitat tant altra d'error. 

Aquest fet, segons Guiu ha estat l'únic element problemàtic que hi ha hagut en el marc de la festa que, tot i no detectar-se el dia de la prova dels fuets, “es va poder subsanar de manera ràpida i eficient”. 

Pel que fa al segon salt de Plens que es va haver de parar, ha explicat que va ser a causa d'una caiguda general a l'altura del Tabal, que va acabar sense incidències greus. No obstant això, ha volgut felicitar la comparsa dels Plens per la “valentia” d'aturar el salt i de concebre la seguretat “per davant de tot”. 

Última Patum de la legislatura

Aquesta Patum, a més, ha estat l'última de la legislatura de govern encapçalada per Juli Gendrau i, per tant, la darrera d'Àngel Guiu com a regidor de la Patum. “Han sigut unes Patums molt intenses, veient com gestionar-les, convivint entre l'Ajuntament, el Patronat de la Patum i totes les comparses, i això és molt enriquidor”, ha declarat el regidor després de preguntar-li sobre aquesta experiència. 

Segons ell, tot l'equip de govern de l'Ajuntament ha vetllat durant aquests quatre anys perquè la festa mantingués els estandars de qualitat i perquè, fins i tot, millorés, una tasca que Guiu considera que s'ha aconseguit. A partir d'ara, ha destacat, això s'haurà de continuar, així com assegurar tots els elements que envolten la Patum, com ara la restauració, els estudis i treballs, o els elements de seguretat.
Arxivat a