L’Ajuntament de Puig-reig obté el Segell Infoparticipa per primera vegada

El consistori obté una puntuació del 85% complint 44 dels 52 indicadors de transparència

Redacció
12 de maig del 2022
La regidora de Comunicació, Rosa Garcia, ha recollit el premi a la UAB
La regidora de Comunicació, Rosa Garcia, ha recollit el premi a la UAB | Ajuntament de Puig-reig
L’Ajuntament de Puig-reig ha obtingut, per primera vegada, el Segell Infoparticipa complint amb 44 dels 52 indicadors de transparència que estableix el Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica de la Universitat Autònoma de Barcelona. El consistori ha aconseguit una puntuació del 85%.

En un comunicat, el consistori atribueix el segell rebut al treball de la regidoria de Comunicació "per complir amb tots els indicadors que són garantia de transparència i qualitat d’informació de l'Ajuntament i la seva pàgina web cap als ciutadans". Així, el consistori ofereix a través del seu portal la informació que respon a cinc qüestions que són les que es tenen en compte per a l’obtenció d’aquest distintiu: qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, la gestió dels recursos econòmics, les eines de participació ciutadana i la informació que es proporciona sobre la província i la gestió dels seus recursos.

La regidora de Comunicació, Rosa Garcia, ha estat l'encarregada de recollir aquest dilluns el Segell Infoparticipa durant l’acte que ha tingut lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ho ha fet acompanyada l’alcalde Josep Maria Altarriba i del regidor Josep Campos. Garcia s’ha mostrat satisfeta: "Per a nosaltres no és només un reconeixement a la feina ben feta en l’àmbit de la transparència i la informació, sinó la certificació i seguretat que els veïns i veïnes de Puig-reig tenen a l’abast tota la informació referent al seu ajuntament", ha afirmat.

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB com a reconeixement a les bones pràctiques en els webs de les administracions públiques locals, ajuntaments, consells comarcals i diputacions. Amb aquesta marca de qualitat se certifica que el web municipal publica informació necessària en diversos àmbits de les administracions en relació amb el ciutadà. Al Berguedà, administracions com el Consell Comarcal, l'Ajuntament de Berga o el de Gironella també han rebut aquest reconeixement. 
Arxivat a