El projecte «Treball als barris de Berga» dona feina a 12 residents del nucli antic en situació d'atur

S'han ofert contractes de sis mesos a jornada completa per dur a terme tasques de manteniment i millora amb correlació a la Llei de barris

Redacció
11 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:56h
Les 12 persones seleccionades per cobrir les diferents ofertes laborals
Les 12 persones seleccionades per cobrir les diferents ofertes laborals | ADBerguedà
Fins a 12 persones han iniciat les tasques de manteniment i millora del barri vell de Berga, dins el projecte "Treball als barris de Berga", que incorpora un conjunt d’accions complementàries entre si i amb correlació a la Llei de barris. Les actuacions han començat aquest mes de maig i han estat planificades per l'Ajuntament de Berga, amb la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. L'objectiu és millorar i dinamitzar el barri vell de la ciutat, alhora que s’afavoreix la inserció laboral al municipi.

Segons Lluís Vall, president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, "aquesta és una injecció important per a la ciutat de Berga" i ha destacat que es faci "amb el capital humà que té la ciutat". Vall ha afegit que "és una oportunitat per posar en valor les capacitats persones contractades i per la seva tornada a la roda professional i laboral".

Al llarg del mes d’abril s’han realitzat els diferents processos de selecció per cobrir les 12 places amb contractes de 6 mesos de durada a jornada completa. S’ha seleccionat 1 tècnic dinamitzador de l’espai públic, 1 encarregat, 6 oficials (electricista, paleta, jardineria i pintor) i 4 peons (electricista, construcció i jardineria).

Aquestes places han estat destinades a persones que es trobaven en situació d’atur, inscrites com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO) al Servei d’Ocupació de Catalunya que no cobraven la prestació per desocupació i que actualment siguin residents al nucli antic de Berga. En el cas de la plaça de tècnic/a dinamitzador/a, el contracte es va iniciar l’1 de febrer i té una durada de 9 mesos, a més, no havia de complir el requisit de ser resident del barri vell de Berga. La resta de requisits d’accés a la plaça de dinamitzador han estat els mateixos.

Aquestes actuacions estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’Ajuntament de Berga. Com ja ha passat en anteriors convocatòries, s'encomana la gestió de les accions a l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.
Arxivat a