El Cicle Gaudí porta a Berga «Libertad» de Clara Roquet

La pel·lícula, que va guanyar quatre Premis Gaudí i dos Goya, es projectarà aquest dijous, 19 de maig, a dos quarts de nou del vespre al Cinema Patronat

Redacció
18 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:16h
Fotograma de la pel·lícula «Libertad»
Fotograma de la pel·lícula «Libertad» | Diputació de Barcelona
"Libertad", la història d'amistat entre dues joves de diferent classe social, és la pel·lícula del mes de maig del Cicle Gaudí que es podrà veure aquest dijous, 19 de maig, a dos quarts de nou del vespre al Cinema Patronat de Berga.  El passi forma part del cicle de projeccions de l'Acadèmia del Cinema en Català per a la difusió del cinema català, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

L'òpera prima de Clara Roquet està protagonitzada per la Nora i la Libertad, la filla de la cuidadora de la seva àvia, i s'ambienta a la Costa Brava en un estiu de descoberta fora de la bombolla de protecció de la casa familiar i on la Nora se sentirà més lliure que mai.

"Libertad" reflexiona sobre el privilegi des del punt de vista d'una adolescent de classe benestant que es veu temptada per l'univers i l'estil de vida de la seva amiga recent arribada de Colòmbia. Les seves realitats, d'allò més diferents, trobaran punts en comú dins de la complexitat de l'adolescència. 

Estrenada el novembre de 2021, la pel·lícula va guanyar quatre Premis Gaudí, a la millor pel·lícula en llengua no catalana, millor guió, millor fotografia i millor actriu per a la seva jove protagonista, Maria Morera, i dos Premis Goya, a la millor direcció novell per a Clara Roquet i millor actriu de repartiment per a Nora Navas. També ha estat aplaudida en certàmens com l'Alternativa, la Seminci, els Premis Feroz i el Festival de Cannes

Tràiler de "Libertad"
Arxivat a