Catalunya i Euskal Herria, guanyadors del Campionat d'Espanya de curses de muntanya de Berga

Oriol Cardona (2h, 16 min i 5 s) i Sara Alonso (2 h, 40 min i 51 s) baten els rècords de la Berga-Rasos-Berga

Joan Obiols
09 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:07h
Miquel Corbera (CAT), Oriol Cardona (CAT) i Zaid Ait Malek (Múrcia)
Miquel Corbera (CAT), Oriol Cardona (CAT) i Zaid Ait Malek (Múrcia) | Ajuntament de Berga
Catalunya i Euskal Herria s'han fet amb l'or en la categoria individual i per equips del Campionat d'Espanya de curses de muntanya de Berga. Aquest cap de setmana, en el marc de la Berga-Rasos-Berga, organitzada pel Club Esquí del Berguedà i el JAB Berga, la capital del Berguedà ha esdevingut l'epicentre del trail running del país, amb la celebració, per primera vegada, d'una prova estatal d'aquestes característiques, que ha comptat amb la participació de 13 federacions autonòmiques i més de 1.000 atletes. La competició s'ha decidit per equips i categoria individual, la qual donava una plaça al guanyador masculí i femení per l'Europeu d'aquest estiu i el Mundial de Tailàndia.

El català Oriol Cardona va ser el primer a completar els 26 quilòmetres i 1.760 metres de desnivell positiu, travessant la línia d'arribada en només 2 hores 16 minuts i 5 segons. Una marca que trencava el rècord de la prova fixat en 2 h 19 min i 39 s. En segona posició va arribar el company de selecció Miquel Corbera, que aconseguia la plata amb un temps de 2 h 18 min i 1 s. El murcià Zaid Ait Malek va completar el pòdium amb 2 h, 20 min i 16 s. En equips, Catalunya va ser la vencedora, seguida de la federació de Múrcia i la del País Valencià.

En categoria femenina, la victòria va ser per la basca Sara Alonso, que va trencar el rècord de la prova amb un temps de 2 hores, 40 minuts i 51 segons, millorant gairebé en 8 minuts la marca de l'edició passada i, superant, així, el rècord que fins ara ostentava Clàudia Sabata de 2 h 47 min 24 s. La segona posició va ser per una altra basca, Onditz Iturbe, amb 2 h 43 min i 13 s. La catalana Núria Gil, que el 2021 es va endur la victòria de la prova, va aconseguir tancar el pòdium amb 2 h, 48 m i 27 s. Les bones marques d'Alonso i Iturbe van ser determinants perquè la selecció basca s'apoderés de la victòria per equips. La selecció catalana es va endur la plata mentre que el País Valencià va fer-se amb el bronze.

Onditz Iturbe (EH), Sara Alonso (EH) i Núria Gil (CAT) Foto: Ajuntament de Berga