Berga aprova iniciar els tràmits per fer un contracte privat al pàrquing de sorra de l'Hospital i recuperar-lo

L'Ajuntament assenyala que els serveis tècnics diuen que la maniobra ha de passar per concurs públic, però el PSC recalca que hi ha "mecanismes legals" que ho eviten

Joan Obiols
06 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:31h
Esplanada de l'aparcament de sorra gratuït de l'Hospital de Berga
Esplanada de l'aparcament de sorra gratuït de l'Hospital de Berga | Ajuntament de Berga

El ple de l'Ajuntament de Berga celebrat aquest dijous ha aprovat per unanimitat la proposta del regidor del PSC, Abel Garcia, que insta a valorar el preu del terreny de l'antic pàrquing de sorra de l'Hospital de Berga i iniciar els tràmits per fer-ne un contracte privat, amb l'objectiu de reobrir l'aparcament després que el passat 22 d'abril quedés tancat per les desavinences entre la propietat i el consistori

El socialista ha demanat "el màxim suport a la proposta perquè és la ciutat i la gent que s'ha de desplaçar al centre sanitari qui hi guanya". Garcia ha recalcat que hi ha "mecanismes legals que permeten iniciar el tràmit del contracte privat sense passar abans per un concurs públic" i els ha recollit en el document presentat.

Des de Junts han exposat "el temor que el tancament del pàrquing generés una situació de caos que, per sort, no s'ha acabat donant". Tot i que han denunciat "situacions de perillositat" en hores punta. "La gent s'espavila aparcant on pot, en llocs amb poca visibilitat i accessibilitat". El portaveu Ferran Aymerich ha recordat que "a l'Hospital no s'hi va per plaer sinó per necessitat". Així, el grup ha donat suport a la moció amb la voluntat que es trobi una solució "el més ràpid possible per garantir l'accés i la seguretat".

Per la seva part, el regidor d'Urbanisme, Aleix Serra ha detallat que els serveis tècnics de l'Ajuntament assenyalen que la contractació de la zona ha de passar per un concurs públic, al·legant les diferents possibilitats d'aparcament que ofereixen els terrenys que envolten l'Hospital. Tanmateix, Serra ha anunciat el vot a favorable a la moció amb la condició de retirar el punt que parla de "perillositat" a la nova zona d'aparcaments a la carretera de Ribes, que va habilitar el consistori per compensar el tancament del pàrquing de sorra. "Els carrils compleixen les mides i la zona està ben senyalitzada. Agrairia que no es parlés de perillositat perquè les condicions per aparcar hi són", ha dit Serra.

 

Arxivat a