Compromís de l'Ajuntament de Berga per solucionar el desabastiment d'aigua a Queralt entre aquest any i el 2023

El regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, buscarà finançament a l'ACA, la Diputació i la Generalitat per millorar la canalització de l'aigua al Santuari, amb un cost superior als 100.000 euros

Joan Obiols
06 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:45h
El Santuari de Queralt no disposa d'un servei regular i estable d'aigua potable, depèn del règim de pluges
El Santuari de Queralt no disposa d'un servei regular i estable d'aigua potable, depèn del règim de pluges | ACN

L'Ajuntament de Berga s'ha compromès a posar fi al desabastiment d'aigua potable que arrossega el Santuari de Queralt des de fa anys. Tots els grups municipals han votat a favor de la moció presentada per Junts per Berga, que instava a pressupostar el projecte d'arranjament del subministrament d'aigua entre aquest any i el 2023, a buscar el finançament necessari per a dur-lo a terme i a aconseguir els permisos per instal·lar els equipaments necessaris.

"És un mal endèmic", així ha qualificat Ferran Aymerich, portaveu de Junts per Berga, els episodis de falta d'aigua a Queralt, que s'agreugen, especialment, en èpoques de sequera, deixant sense subministrament totes les instal·lacions del Santuari. Això, segons el portaveu, afecta els visitants i les expectatives que puguin tenir de la zona, també el dia a dia del guardià que custodia el Santuari, i el servei del bar, els lavabos públics o les fonts. Des de Junts consideren "d'urgència" resoldre el problema. "Sinó, serà difícil trobar inversos que estiguin disposats a fer de Queralt un producte turístic, on la gent pugui dinar, sopar, fer el vermut o casar-se", ha dit Aymerich.

Per això insta l'equip de govern a "millorar" la canalització actual, que depèn del règim de pluges. Els tres punts presentats demanen el compromís de pressupostar entre aquest 2022 i el 2023 la finalització del projecte que porti aigua a Queralt, redactat des d’abans del 2015; cercar el finançament necessari per dur-lo a terme, trucant les portes de l’Agència Catalana de l'Aigua, la Diputació de Barcelona o la Generalitat de Catalunya; i aconseguir amb els propietaris dels terrenys i ajuntaments implicats els permisos per instal·lar els equipaments que manquen en aquelles zones que no siguin de domini municipal.

A la rèplica, el regidor d'Urbanisme, Aleix Serra ha aprovat tot el contingut de la moció. Tot i que ha refredat la possibilitat que el projecte es pugui dur a terme aquest any: "És realment complicat encabir la proposta als comptes del 2022 sense garanties de subvencions", ha dit. El regidor s'ha compromès a treballar els punts proposats per Junts i a incloure el projecte als pressupostos del 2023, amb un cost, segons Serra, que supera els 100.000 euros.

Arxivat a