L'Ajuntament i l'Institut de Puig-reig homenatgen els veïns deportats i assassinats a Mauthausen

Familiars directes de les víctimes han netejat les llambordes amb els seus noms i cognoms i han protagonitzat l'ofrena floral

Redacció
06 de maig del 2022
Actualitzat a les 20:40h
L'acte s'ha fet a la plaça de la Creu on hi ha col·locades les llambordes
L'acte s'ha fet a la plaça de la Creu on hi ha col·locades les llambordes | Ajuntament de Puig-reig
Puig-reig vol mantenir viu el record dels veïns que van ser deportats i assassinats als camps de concentració nazis i aquest dijous, 5 de maig, coincidint amb el Dia de l'alliberament deMauthausen, l’Ajuntament i l’institut de Puig-reig han fet un homenatge als puig-regencs que van ser víctimes i privats de llibertat pel feixisme en aquest camp d'extermini.

Com ja es va passar el 2021, l’acte d’homenatge s’ha organitzat amb la implicació dels alumnes de 4t d’ESO de l’institut de Puig-reig amb l’objectiu que els joves treballin la memòria històrica i coneguin de més a prop l’impacte de l’exili de la Guerra Civil a casa nostra, i concretament, a Puig-reig. L’acte institucional ha tingut lloc a la plaça de la Creu on ja hi ha col·locades les llambordes Stolpersteine, en memòria dels puig-reigencs deportats.

A banda de la neteja i l’ofrena floral a les llambordes, cadascuna amb nom i cognom, l’homenatge ha comptat amb la intervenció del regidor de Cultura de l’Ajuntament, Jesús Subirats, que ha recordat la tasca que es porta duent a terme des de fa anys en l’àmbit de la recuperació de la memòria històrica com a "voluntat política" del consistori, amb l’objectiu de "recordar el que no volem que passi mai més" i de "lluitar entre tots perquè no torni a passar".

També ha intervingut Marta Guinó, professora de l’institut al capdavant de la iniciativa i representants dels alumnes dels dos grups de 4t d’ESO. A banda de la presència dels joves estudiants, de regidors i veïns del municipi, l’acte ha comptat amb la participació de familiars directes d’algunes de les víctimes del camp d’extermini. L'ofrena ha estat amenitzada musicalment per alumnes de l’institut.
Arxivat a