El Berguedà participa en la setena edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus amb 7 activitats

Es duran a terme entre el dissabte 14 i diumenge 15 de maig en diferents paratges de la comarca

Redacció
05 de maig del 2022
Actualitzat a les 14:12h
És el tercer any que el Berguedà participa del festival
És el tercer any que el Berguedà participa del festival | ADBerguedà
El Berguedà participa en la 7a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus amb 7 activitats entre el 14 i 15 de maig. Enguany, se celebraran des de mitjans de maig fins a mitjans d’octubre en totes les comarques que formen part de la marca Pirineus. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) que aterra a la comarca per tercer any consecutiu a través de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Enguany l’oferta al Berguedà s’amplia fins a arribar a un total de 7 activitats, proposades per empreses diferents que es desenvoluparan durant el dissabte 14 i diumenge 15 de maig. Així, s’iniciarà el dissabte a les 10 del matí a Vallcebre amb Pèndol Guies a través d’una ruta que evoca el passat miner de la comarca i que culmina amb una remada al llac de Tumí, vestigi de l’explotació minera a cel obert. Poca estona després (a les 12 del migdia) Guies d’Arrel iniciarà una ascensió inclusiva a la Tossa que culminarà al capvespre amb una posta de sol i un tast de productes locals a Rebost de la mà de la seva guarda, l’Anna. A la tarda, Rumb Pirineus farà una activitat de descoberta d’un riu de muntanya a la zona dels Empedrats per observar la qualitat de l’aigua i reflexionar sobre l’efecte dels humans i el turisme en aquest ecosistema.

El festival continuarà el diumenge, amb tres activitats matinals adreçades a públics ben diferents: la primera oferta de Pedratour és una caminada entre vinyes que culminarà amb un tast de vins a la Bauma de les Deveres; la segona, de la mà de Sara Vallhonrat, consistirà en una ruta de senderisme interpretatiu als voltants de Queralt i un tast-taller sensorial de productes locals.Finalment, Vivaks conduirà una activitat d’alta muntanya per conèixer les mines de pirolusita i barita que hi ha de camí cap als Cims del Moixeró i la Tossa. Paral·lelament, tots aquells que ho vulguin, podran fer una activitat de descoberta de l’orientació de la mà d’Indòmit. Aquesta activitat es podrà fer el dissabte en horari de matí o tarda o bé el diumenge en horari de matí. Per participar en qualsevol de les activitats caldrà abonar el preu que es detalla en el programa i és imprescindible fer reserva prèvia.

A tot això, una de les principals novetats d'aquesta edició és el passaport dels festivals, una iniciativa que vol animar els visitants a assistir a més d’un esdeveniment. Paral·lelament, les persones que hagin participat en un mínim de dos festivals (i ho puguin demostrar amb els adhesius que li donaran a cada certamen) entraran en el sorteig de tres premis molt atractius: un GPS valorat en 300€, una motxilla tècnica valorada en 95€, i uns bastons telescòpics valorats en 90€.