La instal·lació d'un parc urbà de salut, la proposta més votada dels pressupostos participatius d'Avià

Fins a 107 veïns participen en les votacions telemàtiques o presencials per escollir alguna de les 12 opcions finalistes

Redacció
05 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:10h
El consistori avianès ha destinat una partida de 70.000 euros pels pressupostos participatius del 2022.
El consistori avianès ha destinat una partida de 70.000 euros pels pressupostos participatius del 2022. | Ajuntament d'Avià
El parc urbà de salut ha estat la proposta més votada dels pressupostos participatius 2022 de l'Ajuntament d’Avià amb un total de 61 vots. Així, el consistori prioritzarà la instal·lació d’aparells per fer exercici físic adreçat a adults i gent gran. Ara, obre un període d’estudi per realitzar la valoració econòmica real de les opcions més votades i, posteriorment, anunciarà les accions que es duran a terme partint de les votacions dels avianesos. 

La segona proposta més votada ha estat la renovació de la gespa del pati de la classe de P2 de l’Escola Bressol d’Avià, amb 35 vots. Molt a prop ha quedat la tercera proposta: la millora de la zona de cuina de l’Hotel d’Entitats, amb 33 vots. La regidora de Participació Ciutadana, Montse Casellas, ha afirmat "estar molt contenta i satisfeta en veure que la gent s'ha implicat un any més en la votació dels pressupostos per fer un poble millor. La veritat és que a Avià tenim uns veïns i veïnes molt participatius i no ens podem queixar", ha expressat.

En aquesta mateixa línia, el consistori ha mostrat la seva "plena satisfacció" per la resposta dels veïns. Un total de 107 persones han votat de manera telemàtica o presencial per escollir alguna de les 12 propostes finalistes. Fins a 70 persones ho han fet per via telemàtica a través de l’aplicació de l’Ajuntament, mentre que 37 ho han fet de forma presencial a les oficines del consistori.

El consistori avianès ha destinat una partida de 70.000 euros per als pressupostos participatius. S'invertiran 10.000 euros a propostes de fins a 5.000 euros i 50.000 euros a propostes d’entre 5.001 euros i 20.000 euros. Els 10.000 euros restants seran per als pressupostos participatius infantils i es recolliran les aportacions dels infants del poble.
 

Resultats de les votacions dels pressupostos participatius 2022. Foto: Ajuntament d'Avià