Les llars d’infants municipals de Gironella oferiran un 30% més de places el curs 2022-2023

Els centres infantils Estel Gironella i Estel Bassacs podran assumir fins a 85 alumnes

Redacció
04 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:29h
Es una mesura que vol preveure un possible creixement de les inscripcions després de la gratuïtat de P-2
Es una mesura que vol preveure un possible creixement de les inscripcions després de la gratuïtat de P-2 | Adrià Costa
L’Ajuntament de Gironella ha decidit ampliar fins a 85 les places de les Llars d’Infants Municipals pel curs 2022-2023, amb previsió de donar "una major cobertura" per a possibles inscripcions derivades de la gratuïtat de P-2 anunciada pel Govern de la Generalitat. D’aquestes places, 35 estaran ocupades pels infants que ja eren als centres el curs passat i encara no han finalitzat la seva etapa educativa, la resta, 50, estaran disponibles per les noves sol·licituds. La Llar d’infants Estel Gironella disposarà d’un total de 72 places, de les quals 42 estaran disponibles, i la Llar d’Infants Estel Bassacs en tindrà 13, de les quals 8 disponibles.

Ambdós centres es basen en una metodologia experimental i vivencial, en la que l’infant és el protagonista del seu propi aprenentatge. Els infants poden explorar, observar, manipular, crear i experimentar amb materials naturals. Els centres organitzen espais i materials per a mantenir viu l’interès i la curiositat dels infants, i es treballa en contacte amb la natura, oferint materials naturals, reciclats i reals. 

El període de preinscripció començarà el pròxim 9 de maig i s'allargarà fins al 31 de maig. El procediment es podrà fer a través d’una instància genèrica per la seu electrònica o presencialment a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (amb cita prèvia). La instància haurà d’anar acompanyada de la sol·licitud de preinscripció, una còpia del DNI de la persona que firma la peticiço, el llibre de família, la targeta sanitària de l’infant i, en cas de ser família nombrosa o monoparental, la documentació que ho acrediti.

Lurdes Roset, regidora d’Educació, ha explicat que el consistori va tancar un acord el 2019 amb el Departament d'Educació per ampliar el nombre de places a Gironella, que fins ara no havia estat necessari obrir. "Amb aquesta planificació feta, ara podrem donar resposta a les noves realitats i polítiques educatives del futur", ha dit Roset.
Arxivat a