Berga presenta «La Patum tot l'any» per donar continuïtat a la festa més enllà dels 5 dies de Corpus

Es tracta d'una iniciativa que comença aquest dissabte 7 de maig i que s'allargarà la resta del 2022, oferint activitats i propostes culturals adreçades a tota classe de públics

Joan Obiols
04 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:46h
Anna E. Puig, Roser Valverde, Anna Parcerisa, Ivan Sànchez
Anna E. Puig, Roser Valverde, Anna Parcerisa, Ivan Sànchez | Joan Obiols
"La Patum tot l'any" és un projecte que ofereix activitats culturals relacionades amb la festa, més enllà dels 5 dies de Corpus. Tal com indica el seu nom, vol donar continuïtat a la Patum els 365 dies de l'any. La proposta l'ha presentat aquest dimecres en roda de premsa la regidora de Patum, Roser Valverde, l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, i les membres de la Comissió de la Patum, Anna Emília Puig i Anna Parcerisa. Es tracta d'una iniciativa que va en sintonia amb l'objectiu de "transformar la festa".

De moment, han presentat la programació del mes de maig, amb inici aquest dissabte a les 6 de la tarda al Cinema Patronat, amb la projecció de les filmacions "Les Patums del Simonet". Així, s'ha organitzat un conjunt d'activitats per cada cap de setmana de maig: concerts, lectures de poemes, conferències, tallers o visites guiades, entre altres. Dins d'aquestes novetats, també consta la celebració dels concerts per dijous, divendres i dissabte de Patum a la plaça Cim d'Estela. I el canvi de paradigma de la fira, amb una aposta pel producte de proximitat, que hi tindrà un espai reservat. Des de l'organització destaquen "la transversalitat" del projecte, per la implicació de les entitatsde Berga i pel format divers de les propostes.

El projecte neix de la necessitat de donar resposta a la idea que "Berga ha de viure la Patum tot l'any". Així, des de la comissió, de la qual forma part l'Ajuntament, partits polítics, membres de les comparses i veïns de la ciutat, s'ha treballat per estirar la festaabans i després dels 5 dies de Corpus. De manera que s'organitzin activitats setmanalment durant tot l'any. Ara bé, això també dependrà de la implicació dels berguedans. Anna Emília ha fet una crida a "sortir al carrer, implicar-se i participar activament del conjunt d'activitats", ha recordat que és un programa fruit del treball d'entitats, veïns i administracions, però que ha de ser el poble el que ho faci avançar.

L'alcalde Ivan Sànchez ha valorat molt positivament la iniciativa, que va en la línia de treball del consistori "de fer la festa, mantenir-la i millorar-la". Sànchez ha explicat que hi haurà continuïtat en els pròxims mesos i el 2023: "Això només és el principi, passada la Patum, la comissió seguirà treballant i organitzant activitats. De cara a l'any vinent, el programa estarà encara més ple", ha dit. Per dur a terme aquestes propostes, caldrà "imaginació i finançament". En aquest sentit, l'alcalde ha valorat les ajudes públiques rebudes de la Generalitat i la Diputació per aquest any i ha anunciat que la comissió fa feina a la recerca de finançament privat, difícil per aquesta edició a causa de la incertesa que ha generat la Covid en la celebració o no de la Patum. El consistori també resta pendent d'una subvenció del Ministeri de Cultura. Per últim, Sànchez ha emplaçat els berguedans a gaudir de la Patum després de dos anys d'aturada per la pandèmia.

Consulta a continuació tota la programació per aquest maig del programa "La Patum tot l'any".

Patum Tot l'Any by naciodigital on Scribd

Arxivat a