El Vieer Fest retorna amb més activitats i es trasllada a l'Ametlla de Merola

La mostra de patrimoni industrial, cervesa artesana, vi, gastronomia i producte de proximitat se celebrarà el pròxim diumenge, 15 de maig

Joan Obiols
02 de maig del 2022
Actualitzat el 03 de maig a les 10:50h
El Vieer Fest celebra la cinquena edició després de dos anys d'aturada per la Covid
El Vieer Fest celebra la cinquena edició després de dos anys d'aturada per la Covid | Joan Obiols
L'antiga colònica tèxtil de l'Ametlla de Merola acollirà el pròxim diumenge, 15 de maig, la cinquena edició del Vieer Fest, la mostra de patrimoni industrial, cervesa artesana, vi, gastronomia i producte de proximitat que promou l’Ajuntament de Puig-reig. Després de dos anys d'aturada per la Covid, el festival retorna amb una major oferta d'espais, elaboradors i activitats per posar èmfasi en aquesta petita població berguedana, plena de vida i activitat cultural. 

Enguany, el certamen es consolida i fa un pas endavant, per això es trasllada a l'Ametlla de Merola, per "ocupar" tots els espais que ofereix. Comptarà amb tres zones principals: la plaça de l'Església, que acollirà la majoria de demostracions culturals; la plaça del Mercat, que comptarà amb discjòqueis durant tot el dia i un tercer "escenari amagat", on també s'oferiran actuacions.

En aquestes zones també hi haurà 12 estands amb mostres gastronòmiques i de cervesa, que continua sent un dels puntals del festival, amb la participació de fins a 6 elaboradors: Grenyut, Senglaris, Espina de Ferro, Els Minairons, Hoppit i Factoria Ebrewine. A part, comptarà amb una oferta variada de vins, còctels i altres begudes de la mà dels puigreigencs Terrers Degustació. La gastronomia es manté present amb la participació de les propostes locals dels restaurants Ca La Quica i La Forkilla, el forn de pa El Crostó i la Cansaladeria Cal Feliu. Així com la Formatgeria Cuirols de la Nou de Berguedà.

Pel que fa a la programació musical, entre les propostes més sonades hi haurà el duet Boopy's Love (Rockabilly/Bolero/Jazz /Funk), la cantant berguedana Ivette Santamaria acompanyada del pianista Rai (música negra), i els també locals El Chama i el Nano (música mestissatge), que faran viatjar el públic a Llatinoamèrica amb la seva música. També s'oferiran altres propostes més electròniques per part dels gironellencs Mogambo, de les artistes residents al Konvent DJ Coconauta (Electro / Funky / Tribal) i DJ Ivana Ray Singh (Disco / No Wave / Electro) i del polifacètic Principia DJ (House).

Durant el matí, la música es mourà literalment per l’espai del Vieer Fest amb la formació de jazz Swing Engine, que oferirà un repertori de Swing (música a partir dels anys 30). A més a més, els veïns de l’Ametlla de Merola col·laboraran amb una mostra de les diferents tradicions i elements culturals de la colònia: nans, gegants i teatre. Pels interessats en profunditzar en la història d'aquesta població, s'oferirà una visita guiada de l'Ametlla.

Es tracta d'una programació descentralitzada que dona un estil de festival al Veer Fest, de manera que els visitants podran gaudir dels diferents estands gastronòmics i culturals mentre passegen i descobreixen els carrerons que conformen l'Ametlla. El so de les campanes marcarà l'inici i la fi del certamen, que estarà obert de les 11.30 a les 15.00 hores i de les 17.00 a les 20.30 hores.

Respecte a l'aparcament, s'habilitaran zones de pàrquing a diferents punts de la colònia. Tot i això, els organitzadors animen a apropar-se a l'Ametlla caminant, seguint la Ruta de les Colònies o compartint cotxes per tal que la mostra sigui sostenible i respectuosa amb l’entorn.

 
Arxivat a