El Consell Comarcal farà certificats digitals idCAT a l’estand de la Fira de Maig de Berga

També informarà dels ajuts de menjador i transport escolar pels alumnes berguedans, que es poden demanar fins al 13 de maig

Redacció
27 d'abril del 2022
La Fira de Maig de Berga se celebrarà el disssabte, 30 d'abril, i diuemenge, 1 de maig
La Fira de Maig de Berga se celebrarà el disssabte, 30 d'abril, i diuemenge, 1 de maig | Pilar Màrquez
El Consell Comarcal del Berguedà farà certificats digitals idCAT al seu estand de la Fira de Maig de Berga, que se celebrarà el pròxim dissabte, 30 d’abril i diumenge, 1 de maig al Passeig de la Indústria. La parada de l'ens s'ubicarà a la part central del recinte firal, i atendrà la ciutadania per fer el tràmit el dissabte i diumenge al matí, de les 10 h a les 14 h, gratuïtament i sense cita prèvia. Les persones interessades només necessiten ser majors d’edat i portar el seu DNI.

Per segon any consecutiu, l’ens comarcal ofereix aquesta possibilitat amb l’objectiu de facilitar la tramitació d'aquest certificat, d'altra manera, s'hauria de demanar hora i desplaçar-se personalment a les oficines del Consell per fer el tràmit. L’idCAT està adreçat a totes aquelles persones que necessitin fer tràmits en línia davant de les administracions públiques catalanes. A la comarca, per exemple, és necessari per tramitar la renovació de la gratuïtat del Túnel del Cadí.

Des del 2017, el Consell Comarcal ha tramitat un total de 3.637 certificats digitals idCAT. El 2021 se’n van tramitar 1.129, i en els primers quatre mesos d’enguany, ja se n’han fet 208. Un cop hagi passat la Fira de Maig, es mantindrà el format habitual per obtenir el certificat. Així, caldrà adreçar-se amb el DNI a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Consell Comarcal, que farà la tramitació corresponent.

Informació de beques
Per altra banda, el Consell Comarcal també donarà informació sobre els ajuts de menjador i transport escolar, en horari de matí i tarda a l'estand de la Fira de Maig. Aquestes beques escolars pel 2022-2023 es poden demanar fins al 13 de maigde 2022.

Les sol·licituds es poden fer per via telemàtica a través de la web del Consell Comarcal del Berguedà amb el sistema de cita prèvia. Tota la informació per demanar els ajuts es pot trobar en aquesta pàgina. Igualment, es facilitarà la informació sobre com demanar les beques d’estudis postobligatoris a través de l’Oficina Jove del Berguedà. El termini per demanar aquestes ajudes finalitza el 12 de maig de 2022.
Arxivat a