El triplet del Barça marca un Passacarrers d'eufòria desbordada

Les Maces porten un crespó blaugrana i la Guita Xica una estelada i un recobriment amb aquests colors

Aida Morales
06 de juny del 2015
Actualitzat el 07 de juny a les 17:21h
Gegants al Passacarrers de dissabte
Gegants al Passacarrers de dissabte | Aida Morales

La Guita Xica amb una estelada blaugrana lligada al coll Foto: Aida Morales


El partit de la Lliga de Campions entre el FC Barcelona i la Juventus de Torí ha estat el tret diferencial d'un Passacarrers que s'ha viscut, des del minut u, més futbolístic que mai. Durant aquest, les Maces han lluït crespons blaugranes lligats a dalt de tot, i la Guita Xica, a més de l'estelada habitual, també n'ha portat una altra amb els colors del Barça. 

El Passacarrers d'aquest dissabte, l'últim de Patum, ha començat amb la plaça de Sant Pere repleta de gent a quarts de vuit del vespre. A poc a poc, i mentre s'acostava l'hora de l'inici del partit, l'afluència de gent ha disminuït, tot i que menys del que els berguedans s'esperaven. Si bé la majoria de terrasses i bars estaven plens, el partit no s'ha notat tant com es pensava entre els carrers estrets que han portat les comparses fins a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé. A partir de llavors, el matx s'ha fet notar mínimament, tot i que, a partir de Sant Francesc, i després de la victòria de l'equip català, la Passada ha recuperat l'afluència habitual, fins i tot, amb més eufòria i rauxa que mai.

 

Maça amb un crespó blaugrana Foto: Aida Morales

Al llarg d'aquesta, que ha anat recorrent diferents places de la ciutat com la de Santa Magdalena, Viladomat, del Forn, de les Fonts o de la Creu, així com els domicilis dels administradors, s'han pogut escoltar crits a favor del Barça i de la independència, una eufòria compartida per milers de berguedans. A més, des del salt de Sant Francesc i fins el final del Passacarrers, la Guita Xica ha lluït nova vestimenta blaugrana, i els músics han interpretat un arranjament entre el Patumaire i l'himne del Barça elaborat especialment per a l'ocasió.

A l'avinguda del Canal Industrial, l'Ajuntament ha col·locat durant tot el partit una pantalla gegant de quatre metres per tres, que ha permès aplegar centenars d'aficionats en aquesta zona. A continuació, han començat els concerts de Sin Na de Na, El niño de la hipoteca, Besos de perro, Oques Grasses i Zoo.

El Passacarrers ha finalitzat ja entrada la matinada amb Tirabols a la plaça de Sant Joan i de Sant Pere. Com dimecres, al seu pas pel carrer major, s'ha pogut escoltar l'emblemàtica cançó d'Ella s'ho pensa, que només es toca durant aquest curt recorregut dels dos dies de Passacarrers. Aquest diumenge serà l'últim dia de la festa berguedana, amb Patum de Lluïment al migdia i Completa al vespre.
 

Guita Grossa al Passacarrers de Patum Foto: Aida Morales

 

Gegants al Passacarrers de dissabte Foto: Aida Morales

 

Guita Xica al Passacarrers de dissabte Foto: Aida Morales

Arxivat a