Neix el Trail solidari de Cercs per recaptar diners per la lluita contra el càncer infantil

La cursa se celebrarà el pròxim diumenge, 1 de maig, amb dues modalitats: una prova de 22 quilòmetres i una de 10

Redacció
25 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:30h
Presentació del Trail solidari de Cercs
Presentació del Trail solidari de Cercs | Ajuntament de Cercs
Neix el Trail solidari de Cercs, un esdeveniment esportiu solidari organitzat conjuntament des de l'Ajuntament de Cercs i l’associació esportiva municipal Correcamins, per recaptar diners pel programa Comik (Cancer Omics for Kids) de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, que s'emmarca dins la lluita contra el càncer infantil.

La cursa se celebrarà el pròxim 1 de maig i tindrà dues modalitats diferents, per una banda, hi ha un trail de 22 quilòmetres i 1.615 metres de desnivell positiu, amb un temps màxim de 5 hores i tres avituallaments. Per altra banda, hi ha un altre recorregut de 10 quilòmetres amb un desnivell de 553 metres, amb un temps màxim de 2 hores i mitja i un sol avituallament. El punt de sortida i arribada és la plaça primer comte de Fígols de Sant Jordi.

L’edat mínima per participar en la cursa llarga és de setze anys i en la curta, de 14, amb la corresponent autorització en els casos de menors d’edat. En ambdós recorreguts s’estableix una categoria única, masculina i femenina, i tres grups de premis per cadascuna d'elles: els tres primers classificats, el primer local i el primer més jove. Les inscripcions, amb un cost de 20/25 € per la de 22 km i 10/15 € per la de 10 km, es poden realitzar a través del web fins al 27 d’abril. El lliurament de dorsals es farà el dissabte 30 d'abril a la tarda o el diumenge matí al pavelló municipal d’esports.

El programa Comik pretén identificar teràpies efectives per aquells petits pacients amb tumors més agressius mitjançant, per una banda, l’anàlisi genètica dels gens alterats en el tumor i, per altra, el testatge de medicaments en tumors desenvolupats en ratolins.