SANT JORDI 2022

Berga celebra la diada de Sant Jordi malgrat la pluja i el vent

Els paradistes es mostren "satisfets" amb el nivell de vendes i l'afluència de persones als carrers, especialment en els períodes de treva meteoròlogica

Al Carrer Major destacava la gran abscència de parades respecte a anteriors diades | Joan Obiols
per Joan Obiols, Berga, Catalunya | 22 d'abril de 2022 a les 18:00 |
Berga ha començat la diada de Sant Jordi amb pluja, que des de ben d'hora al matí, s'ha instal·lat sobre la ciutat i s'ha mantingut durant la primera part del dia. Malgrat tot, han estat nombrosos els berguedans i berguedanes que han desafiat l'aigua i el fred per gaudir de la festivitat en un context de normalitat, que per primera vegada en dos anys, s'ha celebrat sense cap mena de restricció sanitària. De totes maneres, les imatges dels carrers a vessar de gent han quedat deslluïdes pel mal temps, amb els eixos comercials notablement vuits pel que fa al nombre de parades i visitants. 

Malgrat tot, els comerciants i els paradistes s'han mostrat "satisfets" amb la venda de roses i llibres, i han destacat l'afluència de gent -tot i el mal temps-, especialment en els períodes de treva meteorològica, com el migdia, quan el sol ha fet acte de presència, moment que molts veïns han aprofitat per omplir la terrassa de la plaça Sant Joan o passejar pel Carrer Major i el Vall. Després, però, el temps ha volgut tornar a fer la guitza amb l'aparició del vent, que ha estat el protagonista de la resta del dia. 

 

La treva meteorològica ha permès reprendre la venda a peu de carrer. Foto: Joan Obiols


A l'Ajuntament han rebut 37 sol·licituds per fer parada al carrer durant el Sant Jordi d'enguany. Roser Rifà, regidora de Promoció Econòmica, ha valorat positivament la xifra de paradistes, entre els quals hi ha comerciants, entitats, associacions i centres educatius. La majoria, però, no han pogut ocupar l'espai que tenien reservat al carrer i han hagut de traslladar-se als dos punts que l'Ajuntament va habilitar aquest divendres davant els avisos de pluja. Un d'aquests és el Mercat Municipal, que ha acollit una única parada: l'escola Vedruna; la resta de paradistes, s'han traslladat a la carpa del Vall, on han compartit espai amb les parades habituals del mercat setmanal dels dissabtes. D'altres, s'han aixoplugat a l'entrada del local dels Castellers de Berga, situada al Carrer Major. 

 

Parada a la porta del local dels Castellers de Berga. Foto: Joan Obiols


Durant la tarda, Òmnium Cultural celebra la tradicional Marató de Lectura per la Llengua a la plaça Sant Joan, que enguany arriba a la seva vuitena edició. A partir de dos quarts de sis de la tarda i fins a les vuit del vespre, diferents entitats de la ciutat com el Casal Panxo, Punt i seguit, Tràfec teatre, Anònim teatre, La Farsa o la Berguedana de Folklore Total participaran en el certamen. Per la seva banda, l'Ajuntament de Berga ha organitzat una audició de sardanes amb la Cobla Pirineu a les set de la tarda, a la plaça del Forn. En cas de pluja, la ballada es farà sota l'Escola Municipal de Música de Berga.

 

Participació