Quin temps farà per Sant Jordi al Berguedà?

La previsió de pluges durant tot el dia amenaça la primera Diada sense restriccions per la pandèmia

Joan Obiols
21 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:12h
Sant Jordi 2019 de Berga.
Sant Jordi 2019 de Berga. | Pilar Màrquez
La previsió de pluges durant tot el dia al Berguedà amenaça una de les diades de Sant Jordi més esperades dels últims anys. Ruixats, caiguda de les temperatures i cels ennuvolats es repetiran per la comarca i la resta de Catalunya fins al cap de setmana, quan la previsió general és que el dia 23 d'abril plogui la major part del dia. Tot i que falten uns dies per Sant Jordi, hi ha una alta probabilitat que sigui una diada passada per aigua, segons assenyala el Servei Meteorològic de Catalunya, que es manté en alerta pels canvis que es puguin produir en les pròximes 72 hores.

De moment, la predicció mostra pluja a Berga, des de primera hora del matí fins ben entrat el vespre, seria a partir de les 21 h que deixaria de ploure. La temperatura rondaria entre els 8-10 graus durant el matí i podria arribar als 11 al llarg de la tarda. El que és segur és que tindrem un cel molt ennuvolat durant tota la jornada, amb l'absència del sol i la presència de vent, amb ratxes d'entre 10 i 20 km/h. Els mapes mostren com les zones que es poden veure més afectades pels ruixats són les comarques centrals del país i les de muntanya.

A la resta de Catalunya, fins a mig matí es preveu un cel molt ennuvolat i cobert en general, encara que es poden obrir certes clarianes a la zona de l'oest del país, a les comarques lleidatanes. El sol es mostrarà molt tímid durant el matí. Els ruixats seran una constant des de primera hora del matí, però de caràcter irregular. L'aigua descarregarà de manera moderada per tot el país, però està prevista alguna tempesta i fins i tot alguna pedregada.  Encara que la pluja sigui el principal temor per part dels llibreters i els floristes, no tot està perdut. El sol pot aparèixer en diverses comarques del país a mig matí i fins a primera hora del migdia, mantenint una pausa intermitent pel que fa als ruixats. Totes aquestes previsions poden veure's modificades en les pròximes 48 hores. La principal previsió pel diumenge 24 d'abril és que el sol serà el principal protagonista de tot el país, deixant enrere les pluges, tempestes i els cels ennuvolats.