CULTURA

Berga premia les millors propostes del 2n Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi entre les escoles de la ciutat

L'objectiu del certamen és apropar el comerç responsable i de proximitat als centres educatius a través de les arts plàstiques

per Redacció, Berga, Catalunya | 20 d'abril de 2022 a les 18:00 |
Guanyadors del 2n Concurs de Punts de Llibre de l'Ajuntament de Berga | Ajuntament de Berga
Berga ha portat a terme la 2a edició del Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi. Es tracta d’una iniciativa creada l’any passat amb l’objectiu d’apropar el comerç responsable i de proximitat a les escoles a través de les arts plàstiques, en el marc de la celebració de la diada de Sant Jordi. Enguany, s’ha apostat per donar continuïtat a aquest projecte que pretén incentivar la lectura entre els infants de 6 a 8 anys. El certamen impulsat per l’àrea de Promoció Econòmica en coordinació amb l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Berga i Bergacomercial ha comptat amb la participació de l’alumnat de cicle inicial dels centres d’educació primària del municipi.

El Concurs compta amb cinc categories diferents per tal que els infants puguin plasmar la seva visió sobre els valors del comerç de proximitat a través del llenguatge plàstic. Entre les quals hi ha "Les botigues de la meva ciutat", on s’ha valorat les propostes que fan referència a elements d’identitat, paisatgístics o naturals de la ciutat o el seu entorn més proper. En segona categoria, trobem "Els productes de la terra", on s’ha valorat les propostes que fan referència a productes o hàbits que evitin la generació de residus. En tercera categoria, trobem "Vida", on s’ha valorat les propostes que fan referència a la vida i l’activitat que aporta el comerç a la ciutat i les relacions socials que en sorgeixen. En quarta categoria, trobem "Les professions", on s’ha valorat les propostes que fan referència a les professions relacionades amb el comerç, així com el tracte de proximitat entre comerciants i clientela. Per últim, trobem "El nou comerç", on s’ha valorat les propostes que fan referència a l’aplicació de les noves tecnologies en el comerç de proximitat.


Pel que fa als guanyadors, n'hi ha 10 i han estat els següents: Isona Sala Bancells, Carla Reolid Garcia, Maroua El Mossaoui, Arnau Pérez Espuña i Joan Mateos Torra de l'Escola Vedruna; Emma Badia Fernández de l'Escola Santa Eulàlia; Alba Pino Sanmartí i Eric Mauricio Rafael de l'Escola Sant Joan; Erola Montblanch Quesada de l'Escola Xarxa i  Maria Vladutu de l'Escola La Valldan. A criteri del jurat qualificador, la distribució de premis no ha estat equitativa entre les cinc categories atès el volum de propostes desigual rebut. Les propostes premiades han estat adaptades i impreses en format de punt de llibre. En concret, s’han fet 250 còpies de cadascuna de les propostes escollides que seran distribuïdes pels comerços adherits a Bergacomercial. Els guanyadors obtindran un diploma commemoratiu i un val de compra per valor de 25 € que podran bescanviar a les  llibreries de la ciutat. El divendres, 22 d’abril, les persones representants del jurat es desplaçaran a les escoles per fer el lliurament dels premis als guanyadors.

 

Participació