La Fundació Impulsa busca 10 mentors al Berguedà per cobrir l'alta demanda de beques

Fins a 40 joves de la comarca en situació de vulnerabilitat socioeconòmica demanen les ajudes de l'entitat per poder cursar estudis de Formació Professional

Redacció
20 d'abril del 2022
Actualitzat a les 17:28h
Formar part del Programa de Mentoria implica un compromís de mínim un any i òptim de dos
Formar part del Programa de Mentoria implica un compromís de mínim un any i òptim de dos | Fundació Impulsa
La Fundació Impulsa busca 10 mentors al Berguedà per donar resposta a la gran demanda de beques a la comarca. Segons l'entitat, fins a 40 joves de la comarca han tramitat la petició per acollir-se a les ajudes que ofereix la fundació per poder cursar estudis de Formació Professional (FP). Per a inscriure's al projecte, només cal entrar en aquesta web.

L'acompanyament als joves es fa d'una manera integral, oferint suport en diferents àmbits: econòmic, a través del finançament dels estudis de FP; tecnològic, amb la donació d'un ordinador portàtil; humà, amb el seguiment per part de la tècnica de referència de l'equip psicopedagògic i l'acompanyament i orientació d'una persona mentora; social, a través de formacions en competències transversals com ara comunicació assertiva o gestió de conflictes i l'estada de voluntariat a una entitat social del territori, i laboral, amb formacions en competències professionals i acompanyament en la inserció en el mercat de treball. 
 
Es vetlla per tal que els joves becats obtinguin una titulació, coneixements i accés al mercat laboral per revertir la seva situació socioeconòmica. Per fer-ho, des de la Fundació Impulsa es compta amb el suport d'organitzacions del teixit empresarial i social que aporten els seus recursos econòmics i humans "per avançar en la cohesió social i la dinamització del territori". Segons l'entitat, més d'un 90% dels joves es titulen cada any, molt per sobre del 50% de la mitja de Catalunya, un indicador "d'èxit" del mètode Impulsa. 

Per tirar endavant el projecte, la Fundació busca persones i empreses que vulguin sumar-se a la xarxa de mentors Impulsa, persones amb trajectòria sòlida i vinculació al territori que acompanyin en el seu creixement professional i humà als joves d'entre 16 i 20 anys seleccionats per rebre la Beca Impulsa. Joves que estan compromesos i amb gran motivació per continuar la seva formació, però que es troben en una situació socioeconòmica vulnerable. Bona part de l'èxit dels joves rau l'acompanyament individualitzat de la mà de la figura del mentor que estimula el pensament i la reflexió del jove i l'ajuda a detectar i enfrontar conflictes. 

A través del pla de formació del Programa Impulsa Mentoria, els mentors i mentores adquireixen coneixements i habilitats sobre comunicació, empatia, i escolta activa, entre d'altres. Així mateix, aquestes formacions ajuden a promoure relacions transformadores que permetin un creixement bidireccional i compartit. Formar part del Programa de Mentoria implica un compromís de mínim un any i òptim de dos i una dedicació d'aproximadament 5 hores al mes, entre trobades amb el jove, formacions i seguiment amb l'equip psicopedagògic de la Fundació.