L'Ametlla de Merola acull l'estrena de la seva pel·lícula «150 i una grossa»

Un film documental, entranyable i divertit, que narra la història dels 150 habitants d'aquesta antiga colònia tèxtil del Berguedà amb un somni comú: el seu teatre

Redacció
19 d'abril del 2022
Actualitzat a les 16:56h
Fotograma del documental «150 i una grossa»
Fotograma del documental «150 i una grossa» | NacióBerguedà
El Teatre Esplai de l'Ametlla de Merola acull l'estrena de la seva pel·lícula "150 i una grossa" aquest pròxim diumenge, 24 d’abril a les 17 h. La cerimònia, que serà gratuïta, comptarà amb l'assistència dels protagonistes del film i altres convidats especials. Des del passat desembre, el documental ja està disponible a la plataforma Filmin i FilminCat. El tràiler es pot veure en aquest enllaç.

150 i una grossa és un film documental que explica, amb tocs d’humor, la història dels 150 veïns que viuen a l'antiga colònia tèxtil berguedana de l’Ametlla de Merola, i del seu somni comú: mantenir obert el seu estimat teatre. Codirigida per Núria Deulofeu (BugaBuga, La Riera) i Auroa Sulli (coguionista i muntadora del documental Puedes oírme? de Jaume Plensa), i produïda per Un Capricho de Producciones (La innocència, És a l’aire, No ens matarem amb pistoles), la pel·lícula explica com durant 10 anys aquest grup de persones ha lluitat per mantenir viu el seu teatre (sense butaques,  calefacció ni lavabos) i com, de cop, veuen la possibilitat de fer-lo realitat quan els toca el primer premi de la Grossa de Nadal.

Aquesta entranyable i divertida història narra la vida d’aquest grup de veïns, gent treballadora i perseverant, durant tot un any de les seves vides: des de les celebracions més populars, passant per la Festa Major i fins a arribar als Pastorets (una de les representacions més antigues de Catalunya, amb 150 anys d’història i que va ser reconeguda l’any 2007 amb la Creu de Sant Jordi).

El film també ens parla de l’amor per la cultura, reflexiona sobre la identitat col·lectiva catalana i està protagonitzada per uns personatges que enamoren: els mateixos veïns de la població, l'Ametlla Merola, una autèntica joia arquitectònica que moltes persones han descobert arran d'aquest documental. 

Per dur a terme el documental, s’ha trigat tres anys i ha calgut la participació de més de 18 persones en l’equip tècnic i 120 persones de l’Ametlla de Merola. També hi han col·laborat
econòmicament la Diputació de Barcelona, Loteries de Catalunya i Picas Europa S.A. L’equip del documental ha obert aquesta pàgina web per donar-se a conèixer i informar a les persones o entitats que vulguin aportar alguna col·laboració econòmica o que vulguin fer un passi a la seva localitat.