1 de 10
TURISME

Les empreses turístiques del Berguedà podran rebre formació sobre turisme sostenible

Aquesta iniciativa d'aprenentatge s'emmarca en el projecte europeu RESTART MED! i s'impulsa des de la Cambra del Berguedà i l'Agència Catalana de Turisme

El Berguedà ja impulsa diversos projectes de turisme sostenible | ADBerguedà
per Redacció, Berga, Catalunya | 19 d'abril de 2022 a les 13:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Cambra del Berguedà i l’Agència Catalana de Turisme han convocat en el marc del projecte europeu RESTART MED! un curs per a empreses turístiques amb l'objectiu de dotar-les d'eines per aprendre a crear i promocionar productes i serveis emmarcats en el turisme sostenible.

La convocatòria és oberta a totes les empreses turístiques del territori, però es posa especial èmfasi a les comarques on ja s’estan desenvolupant projectes de turisme sostenible per potenciar les activitats d’aquest sector, com per exemple, el Berguedà, l’Alt Empordà, el Baix Ebre i l’Alt Penedès.


El curs és gratuït i consta de 6 sessions (3 online, 2 presencials i una visita de camp) que es desenvoluparan a partir del dimarts, 26 d’abril, i s’allargaran fins a mitjans de maig. Les empreses participants aprendran una sèrie de continguts transversals per a la creació i promoció d’iniciatives de turisme sostenible: impacte ambiental, funcionament de les certificacions de turisme sostenible, comunicació i màrqueting, gestió de projectes, canals de comercialització, entre altres.

Alhora, s’aprofundirà en com millorar la sostenibilitat i la responsabilitat de les empreses turístiques i es coneixeran exemples per posar en pràctica l’emprenedoria amb valors. Finalment, un altre dels objectius d’aquest curs serà l’enfocament de la creació posant el client al centre del disseny i aprendre a generar idees conjuntament amb l’usuari a través de l’observació i l’empatia.


A les darreres sessions s’informarà també sobre la convocatòria d’ajudes per a la promoció de turisme sostenible, i en acabar la seva formació, les empreses participants obtindran un certificat emès per Eurecat. Per a inscriure's en la formació cal entrar en aquest enllaç.

Amb un pressupost de més d’1 milió d’euros cofinançats per la Unió Europea, el projecte RESTARTMED! té com a finalitat recopilar, impulsar, escalar i afegir valor als resultats d’altres projectes de turisme sostenible ubicats a la Mediterrània. A través d’aquesta iniciativa, els seus promotors també volen demostrar que el turisme va més enllà del denominat sol i platja, ja que la gastronomia, l’aventura, el patrimoni cultural i la muntanya, entre d’altres, també són turisme.

Així, la Cambra de Comerç de Barcelona i les seves delegacions territorials donen suport i participen en aquest projecte europeu per "impulsar i promocionar productes de turisme sostenible posant el focus en les destinacions de l’interior de la demarcació". De fet, ho veuen com "una oportunitat per transformar un dels principals sectors de l’economia i contribuir a afrontar, en els pròxims anys, grans reptes com la sostenibilitat i la digitalització que s’hauran d’abordar amb una mirada ampla".

 

Participació