El Consell Comarcal es converteix en l'administració del Berguedà amb el millor indicador de transparència, un 94%

El segueixen els ajuntaments de Berga, amb un 90%, i el de Gironella, amb un 87%

Redacció
19 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:03h
Oficina del Consell Comarcal del Berguedà
Oficina del Consell Comarcal del Berguedà | CC Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà ha arribat al 94% de les avaluacions de transparència de l’InfoParticipa durant el període del 2021, de manera que renova el Segell de Transparència. Aquest percentatge és superior al 88% que va assolir en l’edició del 2020.

L’ens comarcal és l’administració del Berguedà que obté millors indicadors de transparència del Berguedà, seguit dels ajuntaments de Berga (90%) i de Gironella (87%). A més, el Consell Comarcal és el quart amb millors indicadors de Catalunya, només superat pel del Vallès Oriental (100%), Baix Ebre (100%) i pel Vallès Occidental (98%), que són administracions comarcals més grans i de comarques amb més població que el Berguedà. Els consells del Gironès i de l’Alt Penedès també han assolit un 94%.

La consellera de Transparència i Govern Obert, Ariadna Herrada ha fet palesa la seva satisfacció per haver millorat els indicadors de transparència del Consell. Així mateix, ha destacat que "hem aconseguit 46 dels 49 indicadors que s’avaluen". També ha explicat que el Consell del Berguedà "compleix indicadors de transparència que l’InfoParticipa no demana, però que la llei de Transparència sí que ho fa”.

Herrada ha agraït la feina feta pels professionals de l’ens comarcal per obtenir els indicadors de l’InfoParticipa que elabora la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha afirmat que "continuarem treballant per millorar encara més aquests indicadors" i ha recordat que les administracions públiques "serveixen a la ciutadania i que la seva obligació és ser transparents, tal com estableix la llei, però també perquè es tracta d’un servei públic, de tothom".