L'Ajuntament de Berga diu que el sorteig dels salts de Plens i Maces anunciat per la comparsa «no és vàlid»

El consistori es reivindica "la institució que determina i comunica oficialment el format, les dates i els terminis de les sol·licituds de les diferents convocatòries sobre la Patum"

Joan Obiols
09 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:05h
Salt de plens de la Patum de Berga.
Salt de plens de la Patum de Berga. | Adrià Costa
"L'Ajuntament de Berga no ha validat els sortejos anunciats per la comparsa de Vestidors de Plens i Maces ni el termini d'obertura de les sol·licituds". Així és com el consistori ha rebutjat l'anunci que ha fet la comparsa aquest divendres, 8 d'abril, sobre la rifa de 40 salts de Plens, 16 de Maces de Lluïment i 5 salts de Maces Plenes. Des de l'Ajuntament han sortit ràpidament al pas amb un comunicat de resposta que exposa una sèrie d'aclariments sobre la polèmica.

Primer, el consistori es reivindica com "la institució que determina i comunica oficialment el format, les dates i els terminis de les sol·licituds dels diferents sortejos i altres convocatòries vinculades a la festa". Afegeix que el mateix Ajuntament "és l’òrgan gestor de La Patum" i que "no ha validat els sortejos anunciats per la comparsa ni el termini d’obertura de les sol·licituds".

En aquest sentit, assegura que totes les instàncies que es presentin al registre municipal de forma presencial o telemàtica amb motiu del sorteig anunciat pels Vestidors "no seran vàlides". I recorda que l'Ajuntament i el Patronat de la festa "tenen la responsabilitat de
vetllar pel bon funcionament i la imatge de la Patum".

Per això, l'Ajuntament fa una crida a calmar les aigües i recorda que el Patronat ha instat en repetides ocasions els Vestidors de Plens i els saltadors de Maces a solucionar el conflicte obert entre ambdues parts. De fet, ja va haver-hi polèmica amb l'anunci que van fer membres dels vestidors sobre els actes de celebració del 400è aniversari de la comparsa, amb un comunicat dels saltadors de les Maces que assegurava que "no se'ls havia tingut en compte" i feien públic el conflicte latent dins la comparsa.

L'Ajuntament és plenament coneixedor d'aquesta situació i està actuant com a mediador per "poder resoldre la situació". De fet, en l’última sessió ordinària del Patronat celebrada el 18 de març, es va instar les dues parts a establir una data per reunir-se juntament amb representants del Patronat de La Patum i del consistori berguedà. Per últim, el consistori insta totes les parts a "deixar de banda les desavinences i treballar conjuntament per la festa".
Arxivat a