El finançament de la propera Patum estarà garantit amb la nova Llei de Patrimoni

Santi Vila afirma que, "sense cap mena de dubte", el Govern aposta per la Patum i el seu manteniment

Aida Morales
05 de juny del 2015
Actualitzat el 06 de juny a les 14:32h
Patum Completa 2015
Patum Completa 2015 | Adrià Costa

El conseller Santi Vila i l'alcalde en funcions de Berga, Juli Gendrau Foto: Adrià Costa


Malgrat que Berga  no tindrà una llei específica per a la Patum, aquesta festa, el seu finançament i les seves particularitats s'inclouran dins de la Llei de Patrimoni que s'està actualitzant des del Govern amb noves esmenes referents a la Patum i altres. Ho han explicat l'alcalde en funcions de Berga, Juli Gendrau, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en l'atenció als mitjans després del segon salt de Patum de dijous de Corpus, en què el conseller de la Generalitat estava convidat

Segons ha afirmat Gendrau, es preveu que el Govern pugui aprovar aquesta llei abans de finalitzar la legislatura, és a dir, abans de les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre i, per tant, que la propera Patum ja pugui comptar amb una legislació i un finançament garantit per a desenvolupar-se. “Hi comptem”, ha assegurat el també delegat del Govern a la Catalunya Central, que ha explicat que justament aquest dijous s'estaven aprovant les darreres esmenes i que, per tant, ja s'està avançant en el tràmit Parlamentari. 

Pel que fa al conseller, ha declarat que, “sense cap mena de dubte”, la inclusió de la Patum a la Llei de Patrimoni és una aposta de Govern. En la mateixa línia, Vila ha destacat que és una festa centenària reconeguda per la UNESCO i que, per tant, ha de tenir “tot el recolzament” polític, institucional i econòmic per part de la Generalitat de Catalunya.
Arxivat a