L'ACEB assessora 24 empreses per optar als ajuts Next Generation

La patronal organitza la primera sessió sobre els fons europeus a la comarca amb l’objectiu que es puguin captar el màxim d’ajuts per a projectes del Berguedà

Redacció
06 d'abril del 2022
Sessió d'assessorament a 24 empreses del berguedà per demanar els ajuts Next Generation
Sessió d'assessorament a 24 empreses del berguedà per demanar els ajuts Next Generation | ACEB
La seu de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà ha acollit, aquest dimarts, la primera jornada al Berguedà sobre els ajuts europeus Next Generation. La sessió ha comptat amb la participació de 24 empreses berguedanes que han fet l’acostament a aquesta nova línia ajuts del pla de recuperació per a Europa que té per objectiu "transformar els reptes derivats de la pandèmia en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i la transformació digital".

A banda del caràcter informatiu de la sessió, les empreses van poder exposar el seu cas concret i les seves necessitats per saber si podien optar o no a aquests fons a través d’una reunió directa amb tècnicsd’Acció, que fan d’enllaç amb el programa a Catalunya. Ahir van ser presents a Berga la delegada d’Acció a la Catalunya Central, Laura Sobrevias, qui va destacar "l’oportunitat d’aquests fons europeus i les possibilitats que tenen les empreses per entrar en les diferents convocatòries", exposant les opcions més concretes dirigides al sector empresarial i les eines de les quals disposen per poder-les sol·licitar.

A la sessió hi van participar 24 empreses del sector de la indústria manufacturera,d’activitats administratives, de la construcció i d’hostaleria, entre d’altres. De les 24, una desena van ser petites empreses; cinc, de més de 250 treballadors i la resta, van ser microempreses. Després de la sessió general, els responsables de les activitats que prèviament ja s’havien inscrit van exposar el seu projecte als tècnics d’Acció, amb la voluntat de rebre assessorament i de saber si opten a presentar-se en alguna de les línies dels fons europeus i poder iniciar els passos necessaris per a poder-les demanar. Les empreses interessades van poder demanar assessorament per rebre ajuts en les línies d’innovació, noves tecnologies, digitalització, medi ambient, sostenibilitat i eficiència energètica, entre d’altres.

La Generalitat de Catalunya té com a objectiu que bona part d’aquests fons que rebrà l’Estat espanyol es puguin aprofitar per "al desenvolupament de projectes del territori català", i per la seva banda, l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, té per objectiu que una part important es destinin al desenvolupament econòmic de la comarca a través de projectes d’empreses del Berguedà. A banda, l'associació d'empresaris es mostra "satisfeta" de la bona acollida de la sessió d’aquesta setmana, la primera que ha unit els empresaris directament amb tècnics per rebre assessorament, i es posa a disposició dels empresaris de la comarca que no van poder-hi assistir per fer d’enllaç amb Acció, que fa de connexió amb el govern espanyol per a la gestió d’aquests fons.