L'Oficina d'Atenció Ciutadana del Consell Comarcal atendrà consultes per videotrucada

El nou servei estarà disponible a partir del dimecres 6 d'abril, alhora que es mantindrà la seva presencialitat a la seu de l'ens comarcal a Berga

Redacció
04 d'abril del 2022
Actualitzat a les 19:12h
Ariadna Herrada i Josep Lara.
Ariadna Herrada i Josep Lara. | CCB
El Consell Comarcal del Berguedà posa en marxal'Oficina d'Atenció Ciutadana a través de videotrucades. Així, tota aquella persona interessada a fer una consulta, podrà fer el tràmit des de casa o qualsevol altre indret sense haver de desplaçar-se a la seu de l'ens a Berga. L'objectiu és facilitar l’assessorament i la tramitació en línia dels serveis i oferir un recurs personalitzat per acostar l’administració a la ciutadania.

El president del Consell Comarcal, Josep Lara ha explicat que la finalitat d’aquesta iniciativa "és que la ciutadania conegui millor quins serveis ofereix l'administració i com se'n poden beneficiar". A més, ha destacat que "facilita" la tasca d’assessorament a la ciutadania, ja que no s'ha de desplaçar a les oficines. Lara ha indicat que el Consell és la primera administració del Berguedà que ofereix aquest servei.

Per la seva banda, la consellera de Polítiques Digitals, Ariadna Herrada ha destacat que "això suposa un estalvi de temps, però també una reducció de la petjada de CO2 a l’atmosfera" d’aquelles persones que faran les seves consultes sense haver-se de desplaçar amb vehicle. També ha detallat que l'Oficina d’Atenció Ciutadana es mantindrà com fins ara de manera presencial, "però incorporem la nova modalitat de videotrucada". La posada en servei de l’OAC virtual estarà disponible a partir de dimecres 6 d’abril.

Per accedir al nou format d’atenció només cal entrar a la pàgina web del Consell Comarcal  a la secció de l’OAC Virtual. Quan es prem aquesta opció s’obre una finestra amb un calendari dels dies i horaris disponibles per atendre consultes a través de videotrucades. El dia que es concerti la vídeo trobada, un tècnic del Consell atendrà de forma individualitzada les consultes de la ciutadania. Inicialment, es podrà demanar informació i assessorament sobre com aconseguir cita a diferents administracions, donar informació dels tràmits que ofereix el Consell Comarcal en línia, així com ajudar a tramitar i obtenir l’IDCat digital, una certificació digital per relacionar-se amb les administracions a Catalunya.

L’Oficina d’Atenció Ciutadana del Consell Comarcal del Berguedà va atendre presencialment un total de 5.224 persones l’any 2021 i va realitzar un total de 12.206 registres. Amb la posada en servei de l’OAC virtual es preveu que aquestes xifres creixin.