El Teatre Esplai de l'Ametlla de Merola acull l'aclamat musical familiar «Bruna»

L'espectacle, que compta amb diferents reconeixements, es durà a terme aquest dissabte 9 d'abril, a les 21.30 hores

Redacció
31 de març del 2022
Actualitzat a les 18:56h
El musical Bruna
El musical Bruna | WeColorMusic
Aquest dissabte, 9 d'abril, a les 21:30 hores, la companyia WeColorMusic presentarà el seu aclamat musical familiar "Bruna" al Teatre Esplai de L'Ametlla de Merola. L'espectacle que s'ha representat amb molt d'èxit a Barcelona i ha realitzat una extensa gira pels teatres de tota Catalunya (incloent-hi també actuacions al País Valencià i les Illes Balears), ha obtingut importants reconeixements, com el recent premiTeatre Barcelona 2021 al Millor Espectacle Familiar i el premiJuan Mayorga 2019 a la Millor Autoria.

Bruna explica la història d'una família que acabarà descobrint una part del seu passat que tothom desconeixia; tothom menys la persona que ha guardat el secret durant tot aquest temps. Ambientada als anys 90, l'obra ens presenta a la Bruna, una nena d'onze anys que ha de fer un treball d'escola sobre la seva àvia. Realitzar el treball no és una tasca fàcil per la Bruna, ja que la seva àvia, amb cert grau de demència, no la pot ajudar massa. Mentrestant la seva mare, molt enfeinada i sola en la família, ha de gestionar la vida de la Bruna, la seva mare i l'empresa on treballa. L'Eric, l'amic de la Bruna, sembla tenir una vida plena amb la seva família i això fa estar neguitosa a la Bruna que també vol viure una vida plena amb la seva mare.

Segons els creadors i directors, el surienc Mateu Peramiquel i Mar Puig, "l'obra és un homenatge als nostres avis i àvies, i conseqüentment, a totes les persones grans del nostre país que van lluitar sense perdre mai la força; és gràcies a la seva lluita que nosaltres avui som qui som i ens podem dedicar a l'art; les seves històries i la seva lluita són la font d'inspiració de Bruna i també de la nostra vida". L'espectacle va néixer amb l'objectiu de donar veu als infants amb una història que posa l'èmfasi en la visió dels petits sobre el món adult. Aquesta mirada, conjuntament amb la intenció dels autors de retre un homenatge als més majors, han fet que Bruna s'hagi convertit en un espectacle familiar amb un missatge molt fort tant pels infants com pels adults.

L'espectacle s'emmarca dins la programació de primavera del Teatre Esplai, que es va estrenar el cap de setmana passat amb un espectacle de Pep Plaza i que s'allargarà fins al dissabte 28 de maig, amb 6 obres culturals sobre l'escenari. Les entrades es poden comprar anticipadament a través d'aquesta web o als matins a la taquilla del teatre.