Vist per sentència el judici per desnonar una família amb quatre menors del bloc ocupat per la Xarxa de Suport Mutu

Els afectats viuen en un habitatge propietat del fons voltor Coral Homes i presenten un informe de vulnerabilitat social i residencial, acreditat pels serveis socials

Joan Obiols
30 de març del 2022
Actualitzat a les 20:34h
Edifici ocupat de la Xarxa de Suport Mutu del Berguedà al carrer Mossen Huch
Edifici ocupat de la Xarxa de Suport Mutu del Berguedà al carrer Mossen Huch | Joan Obiols

Vist per sentència el judici que s'ha celebrat aquest dimecres al matí als jutjats de Berga contra una família amb quatre menors que viu al bloc ocupat del carrer Mossèn Huch per la Xarxa de Suport Mutu del Berguedà. La propietat és el fons voltor Coral Homes, que compta amb un 20% de participació de CaixaBank i un 80% del fons voltor Lone Star. De moment, el procediment civil només s'ha iniciat contra una de les quatre famílies que viuen a l'habitatge.

L'advocat dels afectats ha explicat a NacióBerguedà que ha demanat la suspensió del procediment judicial contra la família atès que tots els membres presenten un informe de vulnerabilitat social i residencial, i que, per tant, compleixen amb els requisits que estableix la llei perquè s'ajorni el desnonament, almenys fins al 30 de setembre.

El passat 22 de febrer, el govern espanyol va ampliar el Reial decret llei 2/2022 que prohibeix els desnonaments, fins al 30 de setembre del 2022, contra aquelles persones que acreditin un informe de vulnerabilitat i que ocupin un habitatge d'un gran tenidor -titular de més de 10 habitatges- com és el cas de Coral Homes. 

Així, la jutgessa haurà de valorar l'informe de vulnerabilitat que ha presentat la família i que han acreditat els serveis socials, i haurà de determinar si acorda la continuació o la suspensió del procediment. L'advocat ha explicat que en cas que la magistrada dicti sentència, tornaria a presentar un escrit on demanaria la suspensió del llançament "perquè la família compleix amb els requisits que estableix la llei". 

Des de la Xarxa de Suport esperen la suspensió el desnonament. "Això ens donaria temps per intentar aconseguir un lloguer social amb la propietat. La família vol pagar un lloguer, viure tranquil·lament i dignament, sense haver d'ocupar amb tot el que això comporta", han declarat.

El passat 10 de febrer, les famílies que habiten el bloc del carrer Mossèn Huch ja van ser citades a un judici que finalment es va suspendre perquè la propietat va retirar la denúncia penal. Des de llavors, esperaven la denúncia civil que, de moment, només ha rebut una de les unitats familiars.

Una situació d'infrahabitatge
La Xarxa de Suport va ocupar el bloc el 21 de març del 2021 per entrar-hi quatre famílies del grup que vivien en situació d'infrahabitatge, algunes declaren que fins llavors, havien de viure sota una escala, d'altres, compartien una habitació amb diverses persones. La propietat va iniciar el procediment per executar el llançament el gener del 2022. Durant aquest període, CaixaBank ha trucat diverses vegades els afectats per convèncer-los de marxar i els han arribat a oferir 1.500 euros per a cada unitat familiar, segons denuncia la xarxa.

 


 

Arxivat a