Fins a 800 infants passaran per Puig-reig en l'inici de les finals de cros escolar de Catalunya

El circuit de la Corrida serà l'escenari, aquest diumenge 3 d'abril, de les proves en categories de prebenjamí, benjamí, aleví, primària, infantil, cadet i juvenil

Redacció
30 de març del 2022
Actualitzat a les 18:31h
Cristian Pérez, Abel Garcia, Josep Lara i Alfonso López
Cristian Pérez, Abel Garcia, Josep Lara i Alfonso López | CCB
El circuit de la Corrida de Puig-reig serà l'escenari que donarà l’inici de les finals catalanes dels Jocs Esportius Escolars del curs 2021-2022, que organitza el Consell Esportiu del Berguedà. Serà el diumenge 3 d’abril, a partir de les 10 del matí, en la modalitat de cros, al circuit de la Corrida. És previst que hi participin 800 infants. Aquesta és la primera final que s’ha convocat aquest curs a Catalunya després dels dos anys de Covid que han alterat el calendari. La resta de finals d’aquests jocs es disputaran al llarg del mes de juny.

Aquesta primera trobada aplegarà centenars d’esportistes de totes les escoles de Catalunya que podran gaudir del circuit de la Corrida, que s’ha adaptat per a aquesta ocasió. Es disputaran les categories de prebenjamí, benjamí, aleví, primària, infantil, cadet i juvenil. Cada categoria aplega alumnes des del cicle inicial d’educació primària fins al batxillerat i cicles formatius passant per l’Educació Secundària Obligatòria (ESO).

La presentació del certamen s'ha fet aquesta tarda a Puig-reig amb l’assistència del president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, el president del Consell Esportiu del Berguedà, conseller d’Esports, i membre de la junta directiva de la UCEC, Abel Garcia, l’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, el regidor d’Esports de Puig-reig, Cristian Pérez i el president del JAB, Alfonso López.

Josep Lara ha valorat positivament que la comarca "sigui l’amfitriona d’una prova de l’envergadura de les finals nacionals dels Jocs Esportius Escolars". Per la seva banda, Abel Garcia, ha destacat que aquestes finals "són considerades com les activitats esportives més importants de l’esport en edat escolar a Catalunya". "Mobilitzen centenars de nens i nenes que faran estada al Berguedà amb les seves famílies. Totes aquestes persones donaran vida als establiments de serveis, oci, allotjament o restauració de la comarca". Garcia ha posat l’accent en el paper de dinamitzador econòmic que té el món de l’esport pel Berguedà en esdeveniments com l’esmentat.

El regidor Cristian Pérez s'ha mostrat satisfet que el municipi sigui l’escenari que aculli aquestes finals: "N’estem molt contents. L’esport en l’àmbit escolar és una activitat clau pel creixement dels nens i nenes i per educar-los en valors com l’esforç". Ha explicat que el cros tindrà lloc al circuit de la Corrida, un espai amb unes característiques idònies per acollir aquest esdeveniment i per la pràctica de l’esport en general. Segons Pérez, el circuit "pot esdevenir un referent a la comarca pels entrenaments i la pràctica d’esports per a clubs i també per a particulars en qualsevol modalitat esportiva que s’hi pugui desenvolupar".

La Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física a través dels Consells Esportius de Catalunya desenvolupa aquest programa esportiu que reuneix a milers d’infants, joves i adolescents de totes les escoles del país. En el cas del Berguedà l’organització recau en el Consell Esportiu del Berguedà, l’Ajuntament de Puig-reig, el JAB i el CEB.
Arxivat a