Uns 30 músics de Vilafranca animen el Passacarrers de dimecres al migdia

Centenars de berguedans donen el tret d'inici d'una Patum que es preveu històrica | A diferència de l'any passat, un sol de justícia acompanya tota la Passada

Aida Morales
03 de juny del 2015
Actualitzat el 04 de juny a les 5:28h
Inici del Passacarrers del migdia de dimecres de Patum
Inici del Passacarrers del migdia de dimecres de Patum | Aida Morales

Inici del Passacarrers del migdia de dimecres de Patum Foto: Aida Morales


La Patum ja és aquí. Si bé ja feia dies que s'olorava, fins aquest dimecres al migdia no s'ha pogut començar a palpar. De fet, la gran quantitat de gent que s'ha aplegat a la plaça tocades les 12.00 del migdia ha estat l'element més simptomàtic de les ganes berguedanes d'iniciar la festa, tot recordant, això sí, el mal temps que va afectar els primers dies de Patum d'ara farà un any. Aquest dimecres, però, sol, calor i neguit, sobretot, perquè l'aniversari dels 125 anys de diverses comparses pot convertir, aquesta Patum, en històrica.

A diferència de l'any passat, quan els Gegants van haver de sortir amb capelina, un sol de justícia ha acompanyat tot el Passacarrers d'aquest dimecres, que ha finalitzat al voltant de les tres de la tarda, després de recórrer la major part dels carrers del centre històric de la ciutat, arribar fins a la Residència Sant Bernabé, i retornar pel carrer del Roser fins, una altra vegada, la plaça de la Patum. Una Passada sense incidents, tot i que destacable per la gran quantitat de músics que han acompanyat l'estela de patumaires que omplia de gom a gom bona els carrers més estrets.

 

Colla de músics de Vilafranca del Penedès tocant amb els de l'EMMB per Patum Foto: Aida Morales

I és que, com a novetat d'enguany, 29 músics de Vilafranca del Penedès han volgut ser partícips de la festa i acompanyar la banda de l'Escola Municipal de Música (EMMB), fruit de la bona experiència viscuda fa uns mesos quan ambdues formacions van realitzar intercanvis per conèixer noves metodologies d'ensenyament, així com per crear llaços d'amistat entre alumnes i professorat. Una lligams forts, com s'ha demostrat aquest dimecres, en un fet insòlit de convit a la festa més preuada de la ciutat. 

El Tabal i els Gegants Vells tornaran a sortir aquest vespre a partir de les 20.00 hores en un nou Passacarrers, en què faran els salts corresponents davant dels domicilis de les autoritats locals. Com ja va informar aquest diari, els tres primers salts es faran a la plaça de Sant Pere en honor a l'Ajuntament, al secretari i al regidor del Partit Popular català (PPC), Josep Antoni López Noguera. A partir d'aquí, es dirigiran cap al carrer de Castellar del Riu, Pinsania, de l'Om, Buxadé, Doctor Saló, Balmes, la plaça Viladomat, el passeig de la Indústria, la ronda Moreta, el carrer Mossèn Huch, la plaça Maragall, Sant Francesc, la plaça de la Creu, la dels Països Catalans, la Residència, Gran Via, la plaça Sant Joan i retornaran amb la mítica cançó d'Ella s'ho pensa fins a la plaça de Sant Pere. En aquestes dues es faran Tirabols. 
 

El Gegant Vell al carrer Buxadé de Berga Foto: Aida Morales

 

El Tabal al seu pas pel carrer de la Pietat durant la Passada de dimecres al migdia Foto: Aida Morales

El Tabal iniciant la marxa amb el cap de colla dels Gegants Foto: Aida Morales

Arxivat a