L'Oficina Jove del Berguedà ofereix assessorament per tramitar les beques d'estudis postobligatoris

Les ajudes van dirigides a persones que cursin batxillerat, cicles formatius o universitaris

Redacció
24 de març del 2022
Actualitzat a les 12:03h
L'Oficina Jove del Berguedà està situada al carrer de Pere III, número 5 baixos de Berga
L'Oficina Jove del Berguedà està situada al carrer de Pere III, número 5 baixos de Berga | CCB
S'obre el termini per demanar beques d'estudis postobligatoris, enguany, la convocatòria s'ha avançat a la primavera, del 30 de març al 12 de maig. Fins ara es feia entre el setembre i l'octubre. La petició de les ajudes es pot fer directament mitjançant la web del Ministeri d’Educació o a través de l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Berguedà, que s’encarrega d’informar, donar suport i ajudar a fer la tramitació d’aquestes beques a les persones que ho necessitin.

Altrament, l'Oficina també assessora el tràmit per les beques Equitat, dirigides exclusivament als estudis universitaris en centres públics de Catalunya. Aquestes les atorga la Generalitat i serveixen principalment, per obtenir una reducció de la matrícula. Es pot trobar més informació al web.

Per tal de demanar les beques des de l'Oficina, prèviament, l’estudiant interessat s’ha de registrar a la pàgina web del ministeri. Amb aquest registre pot adreçar-se a l'espai, i cal que porti una còpia o foto al mòbil de tots els DNI dels membres de la unitat familiar, el número de compte bancari de l’estudiant o dels pares. A banda, també ha de dur -si es disposa- el carnet de discapacitat, família nombrosa o monoparental. En els casos que hi hagi un contracte d'un pis per motius d'estudi, cal portar una còpia al mòbil del document o bé en paper. Si el demandant té algun membre de la família que és autònom, també ha de portar els ingressos anuals bruts d'aquesta persona.

L'Oficina Jove del Berguedà està situada al carrer de Pere III, número 5 baixos de Berga, i l'horari d'atenció és de les 8 del matí a les 3 de la tarda, de dilluns a divendres. També les tardes de dilluns, dimarts i dijous, de les 4 a les 6 de la tarda. El curs 2021-2022, l'oficina va atendre 2.650 consultes de beques postobligatòries i ajuts d’estudis. I es van tramitar 1.003 beques d’estudis i 182 Idcat mòbil per obtenir les beques d’equitat.