El Museu del Ciment destina 28.000 euros a un nou espai polivalent

La nova sala acollirà xerrades, reunions i tallers

Redacció
03 de juny del 2015
Actualitzat a les 11:33h
Nova sala del Museu del Ciment Asland de Castellar de n'Hug
Nova sala del Museu del Ciment Asland de Castellar de n'Hug | Museu del Ciment
El Museu del Cimend Asland de Castellar de n'Hug ha posat en marxa un nou espai polivalent de 60 metres/2 que servirà per acollir xerrades, reunions i tallers, entre d'altres. Es tracta d'una ampliació de l'espai actual, que es troba just al costat de la recepció i de la zona d'acollida, que actualment ja acull la projecció de l'audiovisual de benvinguda al Museu, El treball a la fàbrica

El cost total de les obres per a rehabilitar aquesta sala ha estat de 28.000 euros, finançats per l'Ajuntament de Castellar de n'Hug i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Segons han informat en un comunicat, aquesta adequació “representa un pas important” pel museu ja que, fins ara, aquest tipus d'activitats s'havien de fer a la sala d'exposicions ubicada al costat del centre d'interpretació. 

La Fàbrica del Ciment Asland, que va finalitzar la seva activitat a la dècada dels anys setanta, és actualment un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana. Per això, el 2002 es va recuperar per convertir-se en el Museu del Ciment, i es va impulsar un centre d'interpretació i un itinerari extern visitable de les ruïnes de l'edifici.