El Berguedà ja registra menys de 100 casos de Covid a la setmana

La pandèmia s'estabilitza a la baixa i la capacitat de reproducció del virus se situa en 0,89 punts

Joan Obiols
22 de març del 2022
Actualitzat a les 18:36h
Hospital Sant Bernabé de Berga
Hospital Sant Bernabé de Berga | NacióBerguedà
La pandèmia de la Covid es manté a la baixa al Berguedà, amb unes dades que conviden al positivisme pel que fa a les xifres d'incidència. En els últims 7 dies, el nombre de contagis ha caigut per sota de 100, confirmant-se només 92 casos. Una dada menor a la darrera setmana, quan se'n van comptabilitzar 115. La taxa de reproducció del virus se situa per sota d'1, amb 0,89 punts, de manera que baixa la capacitat d'expansió del Covid.

Pel que fa als hospitalitzats, la xifra augmenta tímidament (+1) respecte a la setmana passada. En data de 20 de març de 2022, hi havia 8 persones al Berguedà que havien estat hospitalitzades per Covid, segons les dades oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Aquesta xifra no especifica en quin centre estan ingressats, per tant, no es pot donar per fet que estiguin a l'Hospital Sant Bernabé. 

Les dades de positius a escala municipal dels darrers set dies indiquen una bona tendència, amb xifres molt baixes en la gran majoria de pobles del Berguedà: Berga (49); Gironella (10); Puig-reig (12); Avià (5); Bagà (12); Casserres (3); Guardiola de Berguedà (3); La Pobla de Lillet (0); Cercs (6); Olvan (3); Borredà (6); Montmajor (6); La Nou de Berguedà (0); l'Espunyola (0); Sant Julià de Cerdanyola (1); Vallcebre (0); Saldes (1); Gósol (0); Santa Maria de Merlès (4); Montclar (0) i Vilada (0).

Respecte a l'índex de risc de rebrot, la xifra segueix caient al Berguedà, que se situa als 524,56 punts. A Berga, la xifra és de 562,95 punts. Aquests indicadors se segueixen emmarcant dins el nivell considerat molt alt, però mostren una clara millora i una tendència molt a la baixa. Lataxa de reproducció se situa a 0,99 punts a Berga, i 0,89 punts al Berguedà. Aquest valor indica la mitjana de persones que s'infecten a partir d'una persona que té la Covid. Si aquest indicador se situa per sobre d'1, vol dir que l'epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d'1, indica que l'extensió del virus baixa.

Pel que fa a les dades de vacunació, els berguedans amb la primera dosi ja representen el 81,35% de la població (31.815 persones), mentre que els vacunats amb pauta completa representen el 79,64% (31.144 persones). Les persones amb la tercera dosi ja són 17.242.

Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix el Departament de Salut i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors.