La Generalitat reté 5.000 euros a l'Ajuntament de Berga pel retard en la presentació dels comptes del 2020

La Sindicatura de Comptes reté els ingressos de la taxa turística del segon i tercer trimestre del 2021, fins que el consistori li faci l'entrega del balanç econòmic, que ja acumula 5 mesos d'endarreriment

Joan Obiols
21 de març del 2022
Actualitzat a les 17:52h
Façana de l'Ajuntament de Berga
Façana de l'Ajuntament de Berga | Adrià Costa
La Sindicatura de Comptes té retinguts 5.000 euros de l'Ajuntament de Berga, des del passat 16 de febrer, corresponents als ingressos de la taxa turística del segon i tercer trimestre del 2021. És la mesura va prendre el Comitè Bilateral del Fons per al Foment del Turisme (FFT) el passat 16 de febrer, pel retard de més de 5 mesos en la presentació del balanç econòmic del 2020, aprovat en el ple municipal del passat febrer.

Així ho ha denunciat el PSC a través d'una nota de premsa, on lamenta que el consistori no hagi complert amb l'entrega dels números: "No pot ser que un Ajuntament d’una capital de comarca no estigui al corrent de les seves obligacions comptables. Aquesta és una nova mostra del desgavell intern, i de la ineficàcia dels seus responsables polítics", ha assenyalat.

El regidor d'Hisenda, Marià Miró ha explicat aNacióBerguedà que els comptes encara no s'han presentat perquè no s'havia fet l'entrega "d'un document específic". El regidor ha assegurat que el tràmit quedarà resolt "aquesta setmana", de manera que la Generalitat ja podrà fer l'entrega de la partida de 5.000 euros al consistori, i que en cap cas perilla que es pugui perdre, tal com ha indicat el PSC en el comunicat. 

També han recordat que el regidor Abel García ja va alertar en el ple municipal del passat febrer, que el retard en la presentació dels comptes -llavors de tres mesos i mig- podia comportar la congelació de subvencions a les arques del consistori. A la rèplica, Miró va assegurar que l'Ajuntament no se li havia paralitzat cap ingrés. Malgrat que la llei estableix el 15 d'octubre de l'any següent a l'aprovació dels pressupostos com la data màxim per a presentar els números davant la Sindicatura de Comptes. En cas contrari, es poden aplicar retencions en els ingressos a les arques municipals.

Els Fons per al Foment del Turisme són uns ingressos procedents de la taxa turística que gestiona la Generalitat. L'Ajuntament de Berga en treu uns 10.000 euros l'any, repartits en partides de 5.000 euros per cada semestre.







 
Arxivat a