Reobren el consultori de Cal Rosal, dos anys després del seu tancament

Els horaris d'atenció de l'equipament seran els dilluns i dijous, de les 8 del matí a les 3 de la tarda, el metge només visitarà fins a les 11.30 hores

Redacció
21 de març del 2022
Actualitzat a les 12:03h
El local Social de Cal Rosal acull el nou consultori
El local Social de Cal Rosal acull el nou consultori | Ajuntament d'Olvan
Cal Rosal ja torna a comptar amb el consultori, després de dos anys d'estira-i-arronses entre l'Ajuntament d'Olvan i el departament de Salut. El nou equipament va obrir les portes al públic el passat dijous 10 de març, amb l'estrena de les instal·lacions que l'han adaptat als requeriments d'espai, ventilació i connectivitat actuals. Les obres han estat finançades pel Programa General d'Inversions de la Diputació de Barcelona.

Es tracta d'un equipament que dona servei a la població de Cal Rosal i entorns com Avià i Berga, i evita que molts veïns del nucli de Cal Rosal -amb un gran nombre de persones grans- hagin de fer el trajecte fins a Olvan. L'espai obrirà els dilluns i dijous, de les 8 del matí a les 3 de la tarda, oferint el servei d'infermeria i atenció a l'usuari. En canvi, el servei de metge només s'oferirà entre les 8 i les 11.30 hores.  

A través d'una nota de premsa, el consistori ha expressat la seva satisfacció i la dels professionals de la salut amb la reobertura de l'espai, i ha celebrat que els veïns de la zona "podran rebre, de nou, l’atenció mèdica i els serveis d’infermeria de proximitat, d’una manera personalitzada i recuperant la presencialitat que en alguns moments de la pandèmia s’havia perdut, serveis públics de qualitat que ens configuren com a societat i ens enforteixen col·lectivament".

L'Ajuntament també ha transmès l'agraïment "per l’aposta i confiança de l’equip de persones del departament de Salut i l’Institut Català de la Salut que han participat en tot el procés, els serveis mèdics i professionals de l’EAP del Baix Berguedà i l’equip de professionals del Servei d’Atenció Primària del municipi d’Olvan que han donat suport en tot moment a la idea de mantenir el consultori a Cal Rosal. També a la Diputació de Barcelona pel finançament que ha fet possible l’execució del projecte".

2 anys sense servei
Cal Rosal comptava amb un consultori abans de la pandèmia, però el 16 de març de 2020, en ple esclat de la Covid i dos dies després de la implementació de l'estat d'alarma, el departament de Salut comunicava el tancament dels consultoris d'Olvan i Cal Rosal. En el cas d'aquest darrer, a més, s’especificava que davant dels dèficits que presentava no hi havia la previsió de reprendre l’activitat, amb la qual cosa, es manifestava un tancament definitiu de l'equipament.

A partir d’aquí, l'Ajuntament d'Olvan va iniciar un seguit de gestions, trobades i reunions amb representants del departament de Salut per reorientar aquest posicionament. El fet de disposar en titularitat pública d’un espai com el Local Social de Cal Rosal, que reunia els requisits estructurals demandats per Salut, va fer que finalment s’acabés acceptant la proposta de reformar el local per transformar-lo en un nou consultori. A partir d’aquí, el consistori va treballar per buscar vies de finançament que fessin possible l’execució de les obres, que va sortir del Programa General d’Inversions de la Diputació de Barcelona.

Per altra banda, Salut també ha reprès el servei a Olvan, que opera els dimarts i divendres, de les 8 del matí a les 3 de la tarda amb atenció a l'usuari, infermeria i metge.