Infermeres de l'Hospital de Berga impulsen un sistema per millorar el traspàs d'informació en el canvi de torn

Aquesta setmana s'implementa el document IDEAS entre els equips de torn sortint i entrant, amb l'objectiu d'assegurar la bona atenció al pacient i la correcta transferència de dades

Redacció
21 de març del 2022
Actualitzat a les 10:44h
Mireia Calveras, Glòria Cort i Anna Travé, les infermeres impulsores de l'estudi
Mireia Calveras, Glòria Cort i Anna Travé, les infermeres impulsores de l'estudi | HSB
Mireia Calveras, Glòria Cort i Anna Travé són les tres infermeres de l'Hospital Sant Bernabé de Berga que han impulsat un estudi a les urgències del centre, que vol aplicar canvis en el traspàs d’informació entre els equips del torn sortint i entrant per garantir una bona atenció al pacient i la seva seguretat.

Primerament, es va fer una enquesta entre la plantilla per saber com es feia aquest traspàs, quina informació es donava, i si es detectaven mancances o propostes de millora. A partir d’aquesta primera diagnosi es va desenvolupar el sistema IDEAS (Identificació, Diagnòstic, Estat, Actuació i Signes d’alarma), que es començarà a implementar aquesta mateixa setmana.

Així, en cada canvi de torn, els professionals que pleguin hauran d'omplir el document amb la informació requerida i li faran entrega al personal sanitari entrant. Els apartats són: identificació dels professionals sortints i entrants, així com del pacient, diagnòstic del pacient (problemes que té, antecedents, al·lèrgies, tractament), el seu estat (com es troba en aquest moment i funcions vitals), actuacions (què se li ha fet i què falta fet, pla d’acció a seguir i qui ho ha de fer) i signes d’alarma (recordatori i avisos dels punts més importants).

D’aquí a un parell de mesos es tornarà a fer l’enquesta entre tots els professionals del servei per valorar la implantació del nou sistema. La previsió és que progressivament es vagi implementant a la resta de serveis de l'hospital.
 
Arxivat a