Berga ja treballa en el disseny dels passacarrers de la Patum 2022

El Patronat vol millorar-ne els recorreguts i el seu funcionament, de manera que s'ha establert uns itineraris fixos per les passades de dimecres i de dissabte

Joan Obiols
19 de març del 2022
Actualitzat a les 10:53h
Els Gegants Vells al carrer Buxadé.
Els Gegants Vells al carrer Buxadé. | NacióBerguedà
A menys de tres mesos per Patum (del 15 al 19 de juny), les diferents comissions i el Patronat de la festa continuen treballant en els preparatius. Aquest divendres al vespre, la Junta General del Patronat ha celebrat la primera reunió de treball pel disseny dels passacarrers del 2022, on han participat representants de les comparses, així com les cobles i la Policia Local. L'objectiu és millorar-ne els recorreguts i el seu funcionament. Per això, s’han establert uns itineraris fixos per les passades de dimecres i de dissabte, sobre els quals se situaran els salts. De totes maneres, la proposta s'acabarà de definir en les pròximes setmanes.

Per altra banda, en el marc de la Comissió de La Patum 2022, integrat per diferents persones del Patronat, s’han definit un seguit de propostes culturals, adreçades a diferents públics, pels cinc dies de Patum i les setmanes prèvies a la festa. Així, les activitats començarien el dissabte 30 d’abril i es perllongarien fins al diumenge 29 de maig, coincidint amb el Ple de l’Ascensió. En aquestes, es preveu que hi puguin col·laborar diferents entitats i col·lectius berguedans.

Per últim, el Patronat ha exposat l'estat de la tramitació del reglament del Consell Municipal de la Patum. L'ens ha informat que durant el període d’exposició pública, ha rebut un escrit d’al·legacions. Ara, doncs, caldrà valorar la seva possible inclusió en el text. 
Arxivat a