Inicien les obres de reparació del pont d'accés principal a Castell de l'Areny, quatre anys després del seu ensorrament

L’actuació compta amb un pressupost de 368.508 euros de la Diputació de Barcelona i un termini d’execució de quatre mesos

Redacció
18 de març del 2022
Actualitzat a la 13:49h
El pont està situat al punt quilomètric 2,4 del camí BE-115 d’accés a Castell de l’Areny
El pont està situat al punt quilomètric 2,4 del camí BE-115 d’accés a Castell de l’Areny | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona inicia, la setmana vinent, els treballs de reparació dels danys existents al pont d'accés principal a Castell de l'Areny, gairebé quatre anys després del seu ensorrament, quan l'11 d'abril de 2018, després d'un període perllongat de fortes pluges, una part de l'estructura es va enfonsar i va obligar a tallar el pas.

L’actuació, que compta amb un pressupost de 368.508 euros de la Diputació de Barcelona i un termini d’execució de quatre mesos, ha de permetre l’obertura al trànsit del camí amb les condicions de seguretat exigides per la normativa vigent. Les obres comporten la reconstrucció de l'aleta enfonsada mitjançant l'execució d'un nou mur de formigó armat amb fonamentació profunda mitjançant micropilons, el reforç de la resta d'aletes no col·lapsades amb un sistema d'ancoratges passius i el revestiment dels paraments vists, la protecció dels marges amb escullera, la substitució del sistema de contenció de vehicles, així com la reposició de la canonada d'aigua potable grapada al pont i del col·lector de recollida d'aigües pluvials existent.

​La infraestructura, situada al punt quilomètric 2,4 del camí BE-115, va patir el 2018, la fallida d'una de les aletes, que va generar un important esvoranc que va obligar el tall del pas a vehicles. Inspeccions realitzades amb posterioritat, van posar de manifest que la resta d'aletes no havien col·lapsat, però presentaven importants fissures i esquerdes que posen de manifest que els esforços que han de suportar són superiors als que poden resistir. Durant aquest període, els veïns han estat desviats per l'antic camí no asfaltat, impedint-los l'accés a través de la via principal al nucli urbà durant quatre anys.

Aquesta acció de la Diputació respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 "Salut i benestar" i 9 "Indústria, innovació i infraestructures". Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona és qui n'assumeix el compliment i l'encarregada de desplegar la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.