La Fira del Motor torna a Gironella amb el format clàssic, però a mig gas

La falta de subministrament de matèries primeres provoca que els concessionaris tinguin problemes per adquirir cotxes nous, de manera que es reduirà el nombre de vehicles exposats

Joan Obiols
15 de març del 2022
Actualitzat a les 15:04h
La Fira del Motor implica tots els comerços del municipi
La Fira del Motor implica tots els comerços del municipi | Joan Obiols

Gironella recupera aquest dissabte i diumenge, 19 i 20 de març, la Fira de Sant Josep - altrament coneguda com a Fira del Motor- amb el format clàssic de les últimes edicions, però a mig gas i incorporant algunes novetats. La vila tornarà a ser l'epicentre del motor a la comarca després de dos anys d'aturada per la pandèmia. Aquest dimarts al matí, el regidor de Comerç, Santi Felius, i la presidenta de l'associació de comerciants de Gironella, Núria Masforroll han exposat en una roda de premsa a la plaça de l'Estació, el conjunt d'activitats del certamen.

El tret de sortida serà el dissabte a les 10 del matí, amb l'exposició i venda de cotxes a l'Avinguda Catalunya, que enguany preveu un nombre més reduït d'exemplars per "la falta de subministraments de matèries, sobretot de productes electrònics i de xips", ha explicat Felius. Com a conseqüència, els concessionaris tenen "molts problemes d'abastiment de cotxes nous". Paral·lelament, se celebrarà una fira amb una trentena d'expositors a la zona del carrer Balmes i del pàrquing de l'Estació, amb estands d'entitats del municipi, d'artesania i d'alimentació. També, a la mateixa zona, els infants podran gaudir de les atraccions

Diumenge oferirà el gruix d'activitats, amb la 8a trobada de cotxes clàssics i d'interès esportiu a les 9 del matí a la plaça Pi i Maragall, que organitza l'escuderia de Gironella. Allà se'ls donarà un "road book" amb una ruta de carretera pel Baix Berguedà. Per contra, es cancel·la l'esmorzar tradicional per motius sanitaris. Com a principal novetat, a les 11.30 hores, al Local del Blat, es farà la presentació oficial del patrocini de Visit Gironella, la marca turística de la vila, a un cotxe de l'escuderia de Gironella que competirà en el Campionat de Catalunya de Rally. L'espai estarà obert durant tot el dia per visitar el vehicle. 

A les 12.30, la plaça de l'Estació reviurà la diada castellera de la mà dels Castellers de Berga i d'Esparreguera. Com a novetat, a les 11 hores es durà a terme un taller infantil per a nens d'entre 5 a 13 anys, perquè aprenguin a fer castells de la mà de membres dels Castellers de Berga. 

Una altra de les novetats d'enguany és l'exposició fotogràfica "La gènesi del somriure" que organitza Ràdio Gironella per repassar la trajectòria de l'any i mig d'història del mitjà local. Es podrà visitar a la biblioteca municipal a partir de dilluns 21 de març i fins al 2 d'abril, en horari d'obertura de l'espai municipal.

Protagonisme pel comerç
El comerç també serà un pilar de la festa, amb l'obertura durant tot diumenge i la celebració de la setmana del comerç, que vol promocionar els establiments locals i la sostenibilitat. L'Ajuntament i l'associació de comerciants han impulsat la campanya durant aquesta setmana, que consisteix a regalar una bossa reciclable a totes aquelles persones que fins diumenge, facin 4 compres superiors a 15 euros en establiments de Gironella. Se'ls proporcionarà un cartó amb quatre caselles que es marcaran a mesura que es facin les compres. Una vegada complet, es podrà obtenir l'obsequi al consistori a partir del dilluns 21 de març. "L'objectiu és promocionar els comerços i prendre consciència que la sostenibilitat és bàsica pel nostre planeta, i que com a poble hem de contribuir-hi", ha assenyalat Felius.

Enguany, l'Ajuntament ha destinat una partida d'entre 4.000 i 5.000 euros a la Fira del Motor, una xifra inferior a l'edició del 2019, tenint en compte que el pressupost total és d'uns 7.000 euros. El regidor ha explicat que la part restant es destinarà a una exposició "que aviat es presentarà" i que "no té relació amb el motor". La retallada en la partida pressupostària no ha comportat cap problema pel desenvolupament del certamen, ha assegurat Felius, que ho atribueix a estalvis que afecten la publicitat i la promoció del comerç.

Arxivat a