Condemnen l'exarquitecta de Cercs a una multa de 7.200 € i a 9 anys d'inhabilitació

Carme Casas se salva de la presó gràcies a l'acord de conformitat al que han arribat les parts abans del judici a l'Audiència de Barcelona

Aida Morales
02 de juny del 2015
Actualitzat a les 22:09h

Audiència de Barcelona Foto: E.P.


L'exarquitecta de Cercs i gerent del Consell Comarcal del Berguedà, Carme Casas, finalment no entrarà a presó, com sol·licitava prèviament el fiscal en el seu escrit d'acusació. Casas estava imputada per un suposat delicte contra l'ordenació del territori i un altre de falsificació documental, per la tramitació de la llicència urbanística per a la remodelació d'uns apartaments a la finca coneguda com a Capdevila Nou, al nucli de Sant Corneli de Cercs. 

No obstant això, l'exarquitecta sí que haurà de pagar una multa de 7.200 euros, aproximadament, corresponents a 10 euros per dia durant 24 mesos, i quedarà inhabilitada del càrrec d'arquitecta en un ens públic durant 9 anys, segons ha pogut saber NacióBerguedà. Aquestes condicions són a les que han arribat el Ministeri Públic i la defensa de Casas, just abans de començar el judici que havia de tenir lloc aquest dimarts a la secció 3 de l'Audiència de Barcelona.

Casas va ser acusada per suposades irregularitats en una llicència atorgada el 2002 a l'empresa 'Expectatives Milenio S.L.' propietat del llavors regidor socialista Jairo Acebillo. En aquesta, s'incloïa el permís per realitzar rehabilitacions a dos dels tres edificis de la finca, sense que això inclogués cap intervenció estructural, ja que la situació sòl i les peculiaritats de la casa requerien d'un Pla Especial urbanístic que no estava fet. Davant d'aquesta situació, però, el fiscal assegurava que la casa es va engrandir 267 metres quadrats, i que va incloure modificacions de l'estructura, com ara aixecar la teulada, un pis nou o nous balcons. 

En aquest sentit, la Fiscalia entenia que la llicència no corresponia a les obres fetes i que, tot això, s'havia realitzat amb el coneixement previ de Casas. De fet, en el seu escrit al qual va tenir accés aquest diari assegurava que l'exarquitecta era plenament conscient de les irregularitats que estava defensant i que “ho va fer per afavorir els interessos del promotor immobiliari”.