El PSC vol aprofitar els Fons Europeus per connectar la carretera E-9 entre el Túnel del Cadí i el Pimorent

Els socialistes demanen que no es menystingui la importància de desenvolupar el projecte que desenvoluparia aquesta via entre el Berguedà i la Catalunya del Nord

Redacció
10 de març del 2022
Actualitzat a les 18:12h
L'E9 és una carretera de gairebé 1.000 quilòmetres que uneix Barcelona amb Orleans, a França
L'E9 és una carretera de gairebé 1.000 quilòmetres que uneix Barcelona amb Orleans, a França | ACN
El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) insta el Govern de la Generalitat a aprofitar els Fons Europeus per a finançar el projecte que doni continuïtat a la via europea E-9, entre el Túnel del Cadí i el Túnel del Pimorent, a la Catalunya del Nord. El diputat socialista Cristòfol Gimeno va entrar a registre la setmana passada al Parlament de Catalunya, tres preguntes que feien referència als terminis, l'exposició i l'execució de l'obra. 

A través d'un comunicat, el PSC expressa la seva "preocupació pel llarg silenci" del Govern entorn la continuïtat de l'E-9. "En matèria de grans projectes, i més en temes de vies de comunicació, els terminis sempre són especialment llargs pel que suposa la redacció, exposició pública, debat amb els municipis i territoris afectats, i finalment l’aprovació definitiva". Per això, defensen que "cal buscar les vies de finançament" per a dur a terme el projecte. En aquest sentit, demanen que es tingui en compte "l'oportunitat" dels Fons Europeus.

Les tres qüestions que plantegen els socialistes fan referència, per una banda, a saber quina és la situació del redactat del projecte executiu. En segon lloc, volen saber les previsions que té el Govern per a l'aprovació inicial i l'exposició pública del projecte. La tercera vol aclarir les previsions per a la contractació i execució de l'obra.

Els socialistes creuen que "és urgent" finalitzar el projecte de la C-16 entre Berga i Bagà, però insisteixen que "no és menys urgent" treballar en la continuïtat de la E-9, una carretera de 967 quilòmetres que connecta Barcelona amb Orleans, a França. Per últim, denuncien que tots els consellers de Territori dels darrers 12 anys "han assegurat tenir entre les seves prioritats la redacció del projecte i la recerca del finançament". Lamenten que la part francesa "està fent els deures". "No pot ser que per la nostra part els deures estiguin per fer", sentencien.