L'Hotel d'Entitats de Berga concentra les vacunacions els dimecres entre les 14 i les 20 hores

A la regió sanitària de la Catalunya Central ja s’han administrat, des de l’inici de la campanya, 1.031.369 dosis, de les quals 77.766 al Berguedà

Redacció
07 de març del 2022
Actualitzat a les 16:35h
L'Hotel d'Entitats de Berga passa a ser l'únic punt de vacunació massiva de la comarca
L'Hotel d'Entitats de Berga passa a ser l'únic punt de vacunació massiva de la comarca | NacióBerguedà
Canvis en l'organització dels punts de vacunació a Berga. A partir d'aquest dilluns, l'Hotel d'Entitats de la ciutat passarà a ser l'únic punt per administrar la vacuna contra la Covid a adults i infants amb cita prèvia. De manera que l'Hospital Sant Bernabé deixa de ser un punt de vacunació per a majors de 12 anys per a convertir-se en un centre de vacunació oportunista, també afecta el Centre d'Atenció Primària de Berga, que ja actuava com a tal.

La reordenació dels diferents punts de vacunació respon a la necessitat de reajustar-se a la demanda existent i donar cobertura a la població que encara no s'ha vacunat, que necessita acabar la pauta o administrar-se una dosi de reforç. Des de Salut atribueixen el baix ritme de vacunació al fet que a la regió sanitària de la Catalunya Central (RSCC) ja s'han administrat, des de l'inici de la campanya, 1.031.369 dosis, de les quals 77.766 al Berguedà.

Això significa que el 80% de la població de la comarca té la pauta completa i el 75% la tercera dosi de reforç. Des del departament insisteixen que "continua sent molt important tenir la pauta completa per garantir una cobertura contra la infecció". La cita prèvia a l'Hotel d'Entitats es pot demanar en aquest enllaç.

Preparar-se per Setmana Santa
El certificat Covid digital permet la mobilitat entre els estats membres de la Unió Europea (UE), i també visitar més de 30 països i territoris que no en formen part, però que s'han adherit al sistema del certificat. Per trobar la llista de països que accepten el certificat, es pot consultar en aquest portal. Aquest document permet reduir els tràmits i eliminar eventuals restriccions d'accés o de mobilitat. Es pot descarregar des de l'apartat Informes i Resultats de La Meva Salut.

Des del passat dia 1 de febrer, s'ha establert una validesa de 9 mesos al certificat Covid des de l'administració de l'última vacuna de la pauta completa. Passat aquest període, aquest document deixarà de ser vàlid. Paral·lelament, el certificat de recuperació, una acreditació que homologa si una persona ha passat la Covid, és vàlid durant 6 mesos.

De cara a Setmana Santa, tenint en compte la gran mobilitat prevista de viatgers, es recomana informar-se amb antelació dels requisits documentals i sanitaris imposats pel país de destinació. Això és degut al fet que cada país pot determinar criteris diferents referents al certificat Covid i establir, per exemple, terminis de validesa inferiors com en el cas d'Itàlia. Per consultar els requeriments de cada país, són de gran utilitat portals web com aquest o les informacions publicades al web del Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació.

Arxivat a