Ginkgo celebra aquest diumenge la 4a caminada solidària contra el càncer infantil

Les inscripcions ja estan obertes i es faran de dilluns a dijous, de les 5 a les 8 del vespre, al local de l'entitat

Joan Obiols
07 de març del 2022
Actualitzat a les 15:07h
Presentació de la 4a caminada solidària contra el càncer infantil
Presentació de la 4a caminada solidària contra el càncer infantil | Joan Obiols
Aquest diumenge 13 de març, Berga acollirà la 4a caminada solidària contra el càncer infantil organitzada per l'associació de persones afectades pel càncer del Berguedà, Ginkgo. L'activitat consistirà a donar una volta de 6 quilòmetres per la Serra de Noet amb punt de sortida i arribada a la Font del Ros. L'inici serà a les 10 del matí i comptarà amb un esmorzar i diferents activitats un cop finalitzada la marxa.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer des d'aquest dilluns i fins dijous, de les 5 a les 8 del vespre al local de l'entitat, situat al carrer Major. Amb l'objectiu de recaptar més diners, els infants fins a 10 anys hauran de pagar 3 euros per a participar en l'activitat, i els més grans, n'hauran d'aportar 10. Les inscripcions quedaran tancades abans de divendres perquè "es necessita temps" per a l'organització de la recollida de la bossa, que serà dissabte a l'hotel d'entitats, de les 10 a la 1 del migdia i de les 5 a les 8 del vespre. Tanmateix, es podran fer donacions el mateix diumenge in situ.

Per la seva banda, Aurora Fernández, presidenta de Ginkgo, ha explicat que tots els guanys aniran destinats a l'Hospital sant Joan de Déu de Barcelona per a la investigació del càncer infantil. La caminada s'emmarca dins del conjunt d'activitats que l'entitat organitza durant tot l'any i que el desembre va permetre l'entrega de 7.000 euros al centre hospitalari. De totes maneres, Fernández alerta que les donacions han caigut un 80% durant la pandèmia, per això anima la gent a participar en la caminada de diumenge: "Hem de començar a normalitzar la vida i necessitem que la gent s'impliqui. El recorregut és a l'aire lliure, fàcil i per a tothom", ha assenyalat. Des de l'entitat esperen arribar als 400 inscrits.

I és que Ginkgo vol recuperar la caminada com "una gran festa". De manera que un cop finalitzada la marxa, es donarà esmorzar a tots els participants i podran gaudir d'activitats amb música, tallers, venda de llibres de segona mà i material elaborat per l'associació. A més, hi haurà un photocall amb el logo de tots els establiments i entitats col·laboradores en l'organització del certamen, que segons indica Fernández, són més de 50.

En representació a aquestes entitats, Ermínia Altarriba, membre de BergaComercial, ha assistit a la roda de premsa per transmetre, de part de l'associació, "l'encant" de col·laborar amb la proposta de Ginkgo. Des de la Unió de Botiguers han coordinat l'organització de l'esmorzar a càrrec de diferents socis de l'entitat, entre els quals hi ha les cansaladeries Casafont i Colell, la carnisseria Marmi, els forns Espurna i Can Curtichs, els embotits Casa Fígols, Pabevsa i les xarcuteries Guixé i Rosell.

Per la igualtat d'oportunitats i drets
El cartell d'aquesta quarta edició mostra com a principal protagonista una balança que reivindica les mateixes oportunitats i drets per a totes les persones malaltes de càncer, independentment de la seva edat. "Tots els afectats de càncer tenim el mateix dret", l'entitat denuncia que el càncer infantil es considera una malaltia minoritària perquè només 1 de cada 200 càncers diagnosticats afecten infants, de manera que "les farmacèutiques no en fan investigació". "La balança ha de ser equilibrada perquè tots els pacients han de tenir les mateixes possibilitats de sobreviure", ha assenyalat Fernández. Aquesta és la idea que vol transmetre el cartell on figura una balança equilibrada entre "1 cas de càncer infantil i 199 casos d'adults".

L'elaboració del cartell pel 2022 ha seguit un procediment diferent a l'última edició, quan els encarregats de dissenyar la imatge de la caminada van ser els alumnes dels diferents col·legis de la comarca amb més de 400 propostes de cartell . Enguany, com que la situació sanitària era incerta, Ginkgo no ha traslladat la proposta a les escoles, però espera recuperar-ho de cara a la pròxima edició. L'associació vol que els infants siguin "els protagonistes". "Hi havia cartells que et posaven els pèls de punta, pel que expressaven i per com els nens es mostraven conscienciats davant la malaltia", ha destacat Fernández. 
Arxivat a