Bagà destinarà els 15.000 euros dels pressupostos participatius a equipaments per a l'escola Galceran de Pinós

L'ampliació dels parcs infantils i l'adquisició de material pel casal de Joves de Bagà han quedat en segona i tercera posició, respectivament

Redacció
07 de març del 2022
Actualitzat a les 11:07h
La proposta ha rebut 91 vots dels 283 validats
La proposta ha rebut 91 vots dels 283 validats | Ajuntament de Bagà
Adquirir equipaments per a l'escola Galceran de Pinós és la proposta que ha rebut més vots de la primera edició dels pressupostos participatius de l'Ajuntament de Bagà, que comptaven amb una partida de 15.000 euros i que han reunit 10 propostes i un total de 283 vots vàlids.

La regidora d'Economia i Hisenda, Pilar Grille, ha explicat que el consistori es posarà en contacte amb l'escola i l'AFA per a determinar com s'invertiran els 15.000 euros "atenint-se a les necessitats del centre", com ara la compra d'ordinadors, material tecnològic o mobiliari. En cas que hi hagi una part sobrant dels diners, es destinarà a la proposta d'ampliació dels parcs infantils de Bagà, que ha quedat en segon lloc, tot i que és una acció "prevista en els plans del govern a curt termini", ha assegurat Grille.

Des del consistori es valora "molt positivament" la primera edició dels pressupostos ciutadans, que van rebre 13 propostes, tres de les quals es van unificar en una de sola perquè feien referència a un mateix projecte sobre la promoció de la festa de la Fia-faia; mentre que una va ser descartada per la mesa de valoració, tenint en compte que no es tractava d'una inversió com a tal.

Durant dues setmanes, els veïns han tingut accés a la votació amb l'opció de triar fins a 3 propostes diferents. Finalment, l'adquisició d'equipaments per a l'escola pública Galceran de Pinós ha estat la que ha rebut més suport, amb un total de 91 vots. La resta ha quedat de la següent manera: ampliació dels parcs infantils (52 vots), adquisició d'equipaments pel casal de Joves de Bagà (35 vots), canvi de gespa artificial del camp de futbol (29 vots), monument de la Fia-faia (29 vots), retolació dels WC dels espais municipals per a fer-los inclusius (13 vots), cartellera digital d'activitats (13 vots), millora de l'equipament del camp de futbol de Terradelles (10 vots), estació meteorològica al Costa Cabirolera (10 vots) i la insonorització del local social de Terradellas (7 vots).

La mesa de valoració, l'òrgan encarregat de controlar i assegurar el bon funcionament del procés participatiu, va invalidar 6 vots: dos que corresponien a veïns que ja havien votat dues vegades, tres que corresponien a persones que no estaven empadronades al municipi i un que l'havia emès una persona menor de 16 anys, l'edat mínima establerta per a participar.

Segona edició pel 2023
El govern baganès ja ha anunciat que el pressupost participatiu "ha arribat per quedar-se" i que treballarà de cara el 2023 per a una segona edició, "millorant els aspectes que calguin". La regidora Grille ha valorat positivament el procés de presentació de propostes i també de votacions, que s'ha fet a través del registre municipal. La mesa de valoració dels pressupostos participatius, formada per un membre de cada grup municipal i l'alcalde, ha estat l'encarregada de validar les propostes presentades, les votacions i els resultats.