Firhàbitat, coorganitzadora de la sessió sobre bioconstrucció i eficiència energètica del programa Diàlegs

La jornada online girarà entorn la innovació i l'ús de recursos no convencionals industrials per a construccions sostenibles, com les plaques de cotó reciclat

Redacció
03 de març del 2022
Actualitzat a les 12:36h
La primera edició del Firhàbitat es va celebrar a Avià, l'estiu del 2021
La primera edició del Firhàbitat es va celebrar a Avià, l'estiu del 2021 | NacióBerguedà
Firhàbitat impulsa juntament amb el Consell General de Cambres de Comerç, l'Agència de Residus, la Borsa de subproductes i matèries primeres, l'Observatori de Catalunya Circular i la Generalitat de Catalunya, la sessió sobre bioconstrucció i eficiència energètica englobada dins el projecte Diàlegs, que girarà entorn la innovació i l'ús de recursos no convencionals industrials per a construccions sostenibles.

Com reutilitzar recursos o subproductes en l'àmbit de la bioconstrucció? Com fomentem l'economia circular? La jornada en format online del pròxim 22 de març, debatrà aquestes preguntes amb un conjunt de professionals i empreses amb projectes que ofereixen sortida a diferents productes reutilitzats aptes en bioconstrucció per aprofitar-ne les qualitats físiques o mecàniques.

El programa Diàlegs obre la porta a productes tan diversos com la fusta, el cotó reciclat, la biomassa, la cel·lulosa, la closca dels fruits secs, el cànem, les algues seques i la posidònia, entre altres. La jornada, que començarà a les 9.15 h del matí, pretén oferir la visió des de diverses perspectives d'aquest aprofitament de recursos: des de la vessant industrial a l'acadèmica, passant per la dels gestors de recursos, així com fer un repàs a la normativa d'eficiència energètica i d'economia circular com a motor de la construcció sostenible o les oportunitats, serveis i ajuts per incorporar la sostenibilitat a l'estratègia de l'empresa.

Per altra banda, representants de Firhàbitat i de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà seran al debat previ de la jornada, a porta tancada, que tindrà lloc el divendres 11 de març. A la sessió també hi participaran representants del Clúster Cenfim, del Clúster energia eficient (CEEC), del Clúster bioenergía (CBC), del Clúster materials avançats (CMAV), del Gremi fusta i moble, del Gremi d'àrids de Catalunya, del Gremi de recuperadors de Catalunya, representants del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), del Col·legi d'aparelladors, d'INCASOL Obra pública i de l'Associació de promotors i constructors d'edificis.