El Consell Comarcal impulsa una taula rodona pel 8-M amb Maria Cosp, Judit Franch, Eva Santacreu i Maryam Badaoui

El Berguedà celebrarà una vintena d’actes durant el Dia Internacional de la Dona

Redacció
02 de març del 2022
Actualitzat a les 17:48h
La consellera Anna Maria Serra i el conseller Abel Garcia durant la presentació dels actes
La consellera Anna Maria Serra i el conseller Abel Garcia durant la presentació dels actes | CCB
Fer visible el rol de les dones en l'àmbit de les cures. Aquest és un dels objectius de la taula rodona "Conciliació, autocura, corresponsabilitat i salut" que ha organitzat el Consell Comarcal del Berguedà per commemorar el 8 de març, el Dia Internacional de la Dona. Així ho ha explicat la consellera Anna Maria Serra i el conseller Abel Garcia, aquest dimecres a la tarda en roda de premsa. La xerrada aplegarà quatre dones de diferents àmbits del Berguedà: la farmacèutica Maria Cosp, la corredora de muntanya i dissenyadora gràfica Judit Franch, la professora d'educació física Eva Santacreu i la tècnica d'acollida del Consell, Maryam Badaoui.

Aquesta activitat tindrà lloc el dia 8 de març, a les 18 h, a la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga. Estarà oberta al públic en general i comptarà amb la presència de la periodista Anna Costa, qui moderarà la taula. L'activitat convidarà a reflexionar sobre la necessitat de fer visible el rol de les dones en les cures, tal com ha explicat la consellera Anna Maria Serra. S'hi abordarà la necessitat "de crear un nou model de benestar que impliqui reorganitzar els temps vitals per promoure la conciliació laboral i familiar". Serra també ha posat l'accent en promoure "la corresponsabilitat" i "fomentar l'autocura i la salut en general".

Per la seva banda, el conseller d'Esports, Abel Garcia, ha valorat l'aposta del Consell Comarcal del Berguedà per a fomentar la igualtat també en el món de l'esport. Ha evidenciat que a més de l'existència de la bretxa salarial i la sobre dedicació de la dona en les tasques domèstiques, calculada en 34 dies a l'any, existeix també "una escletxa de la pràctica esportiva amb les noies" pel que fa al reconeixement del públic, que es tradueix amb "menys quota de pantalla". Garcia ha assenyalat que "les dones també fan una tasca important en el món de l'esport".

Tallers d'autodefensa feminista
El Consell Comarcal del Berguedà ha facilitat suport tècnic i difusió als ajuntaments de la comarca que facin actes el dia 8 de març. Se'n faran una vintena i són ben variats: des de tallers d'autodefensa feminista, exposicions, lectures dramatitzades i de contes, espectacles, teatre, fins a la trobada de comparseria femenina. En el Dia Internacional de la Dona, el Consell Comarcal del Berguedà s'afegeix a la lectura del manifest de la jornada com també fa l'Ajuntament de Berga. Els consistoris que celebraran actes amb motiu del 8-M són Berga, Gironella, Puig-reig, Bagà, Borredà, Cercs, Gósol, Guardiola de Berguedà i Sant Julià de Cerdanyola.