El Berguedà, un paradís per a l'orquídia

Els autors Marc Solà i Carles Navarro treuen a la llum una orquídia no documentada a la comarca

Redacció
02 de juny del 2015
Actualitzat a les 11:19h
990_1433236627flor
990_1433236627flor
Passejant pel Berguedà, es poden trobar una gran quantitat d'orquídies salvatges. En total, 57 varietats d'una de les flors més antigues del planeta, documentades al llibre 'Les orquídies del Berguedà', de Marc Solà i Carles Navarro, que edita Cossetània Edicions amb l'aval del Centre d'Estudis d'Avià. 

 I és que, el Berguedà, és una zona amb una flora abundant i variada on, amb una caminada, fins i tot es poden trobar algunes de les espècies més atractives i buscades per la seva raresa dins del món de l'orquidologia i la botànica en general. Aquest, va ser un dels motius que va portar els autors de l'estudi a plantejar-se un treball dedicat exclusivament a aquest tipus de plantes. No obstant això, i segons afirmen, el que els va acabar de convèncer va ser trobar als voltants d'Avià un exemplar d'Ophrys speculum (mirallets o mosques blaves), una orquídia que no estava documentada al Berguedà i que, en realitat, no és gens habitual a la comarca. 

Pel que fa al llibre, un document de gran qualitat fotogràfica, s'hi poden trobar fitxes tècniques de cadascuna de les 57 varietats trobades a la comarca, amb el seu nom científic i comú, una descripció particular, el seu hàbitat habitual, la densitat, l'època de floració, la localització i les diferents imatges de la flor, la planta o l'entorn.