Berga obre una consulta per la modificació del POUM en els terrenys de l'abocador de Font Ollera

El consistori vol adaptar el Pla d'Ordenació a la nova proposta de desdoblament de la C-16 que descarta una afectació sobre els sòls del dipòsit

Redacció
28 de febrer del 2022
Actualitzat a les 18:12h
L'abocador comarcal Font Ollera de Berga
L'abocador comarcal Font Ollera de Berga | NB
L'Ajuntament de Berga obrirà el pròxim 1 de març i durant un període de 15 dies, una consulta pública en relació amb la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que afecta l'abocador comarcal de Font Ollera i que té per a objectiu "facilitar el desenvolupament de les activitats previstes".

El POUM, aprovat l'any 2005, preveia una reserva viària pel desdoblament de la C-16 que afectava els sòls de l’abocador, segons el traçat previst en aquell moment. Posteriorment, s'han definit noves propostes de traçat per la C-16 que descarten l'afectació dels sòls reservats per al dipòsit controlat, com és el cas del projecte de traçat del 2018, que preveu el desdoblament fins a Cercs i la implantació d’un tercer carril reversible entre Cercs i Bagà.

Segons l'Ajuntament, la finalitat de la modificació del POUM és adaptar-lo a les noves previsions de traçat per a la C-16, "eliminant així la limitació que impedeix el correcte desenvolupament del dipòsit controlat". El consistori obrirà un període de consulta pública perquè els veïns i les entitats puguin realitzar aportacions sobre la proposta de modificació.

Totes aquelles persones majors de 16 anys i les entitats sense ànim de lucre inscrites al Registre Municipal d’Entitats de Berga poden fer aportacions i suggeriments presentant una instància genèrica en l’apartat web "Participació ciutadana en projectes normatius", on també es pot consultar la informació sobre els objectius, la necessitat i els problemes que es preveuen solucionar i l'enllaç al formulari d'instància genèrica per a realitzar les aportacions que es considerin oportunes.
Arxivat a