El VIII Torneig Ciutat de Berga presenta un cartell estrella amb 5 clubs professionals

L'esdeveniment reunirà 20 equips i prop de 400 jugadors de la categoria benjamí, entre els clubs destacats hi haurà el Barça, l'Espanyol, el Villarreal, l'Osasuna i el Girona

Joan Obiols
24 de febrer del 2022
Actualitzat a les 18:41h
L'esdeveniment l'organitza el Club Esportiu Berga i el Consell Comarcal del Berguedà, amb el suport de l'Ajuntament de Berga
L'esdeveniment l'organitza el Club Esportiu Berga i el Consell Comarcal del Berguedà, amb el suport de l'Ajuntament de Berga | Joan Obiols
El Club Esportiu Berga i el Consell Comarcal del Berguedà, amb el suport de l'Ajuntament de Berga, han presentat aquest dijous a la tarda, el cartell i la programació de la vuitena edició del Torneig Ciutat de Berga de futbol en categoria benjamí, que se celebrarà el dissabte i diumenge, 26 i 27 de febrer, al Camp Municipal d'Esports de Berga. Enguany, l'esdeveniment comptarà amb la presència de 20 equips, entre els quals, hi destaquen el Barça, l'Espanyol, l'Osasuna, el Girona i el Villareal, que participarà per primera vegada en la prova.

La competició es dividirà en dues fases. La primera es disputarà el dissabte, i consistirà en una prèvia on s'enfrontaran 10 equips repartits en dos grups diferents. Els dos primers classificats de cada grup accediran directament a la fase final i els dos segons s'enfrontaran entre ells per a decidir el tercer finalista. Entre els equips presents en aquesta primera fase hi haurà clubs de la Catalunya Central: el Gironella, el Sallent, el Pradenc, el Manresa o el Joanenc, entre altres.

La fase final, que es disputarà diumenge, la formaran 20 equips repartits en quatre grups diferents. Cada grup disputarà una fase eliminatòria entre els membres, que començarà a les 9 h del matí i s'allargarà fins a les 17.15 h de la tarda. Els dos millors equips de cada grup accediran a la disputa dels quarts de final i les semifinals, que s'iniciaran a les 17.25 h de la tarda. Finalment, els dos equips que aconsegueixin passar a la gran final disputaran la prova a partir de les 19.05 h. Un cop acabat el torneig, es farà entrega dels trofeus i premis als equips i jugadors participants.

Per la seva banda, el president del Club Esportiu Berga, Joan Noguera, s'ha mostrat molt il·lusionat per a celebrar la vuitena edició del torneig amb un cartell "que millora cada any". Noguera ha agraït la col·laboració del Consell Comarcal i l'Ajuntament de Berga, amb qui confia mantenir la relació: "La suma d'esforços té resultats d'aquest nivell, volem convertir el torneig en un referent del país", ha assenyalat. En aquest sentit, Noguera ja pensa en l'edició de l'any que ve i desitja que la participació de la resta de clubs de la comarca sigui molt major, enguany només hi haurà el Gironella, malgrat que s'ha traslladat la proposta a tota la resta.

Josep Lara, president del Consell Comarcal, ha remarcat la importància de les entitats per organitzar aquest tipus d'esdeveniments. Ha celebrat l'impacte "importantíssim" que genera al Berguedà, que durant el pròxim cap de setmana, acollirà prop de 3.000 persones entre els membres dels equips de futbol, familiars i curiosos que s'apropin al torneig. El president ha defensat que les administracions "han de remar al costat de les entitats". Enguany, el Consell ha participat per primera vegada amb el torneig assumint els costos del transport dels cinc equips professionals.

A l'acte de presentació també ha participat Abel Garcia, conseller d'Esports del Consell Comarcal, qui ha destacat l'impacte que genera un esdeveniment d'aquest tipus en la restauració i els serveis de la comarca, que hauran d'acollir fins a 400 jugadors entre dissabte i diumenge: "Aquest és un esdeveniment esportiu d'impacte comarcal que repercuteix en la promoció de la comarca i la seva economia", ha detallat Garcia.

Per últim, el regidor d'Esports, Isaac Santiago, ha agraït la feina del Club Esportiu Berga en l'organització del torneig: "És un orgull rebre a la ciutat equips d'arreu dels Països Catalans i de l'Estat amb aquest cartellàs", ha dit. Santiago ha estès la mà al club per a continuar col·laborant i ha animat els veïns a passar pel camp municipal durant el cap de setmana.
Arxivat a